Teksas u uređenju enterijera

Teksas je pamučno platno od kojeg je napravljen po mnogima najpopularniji i najomiljeniji odjevni predmet ikad – farmerke. Teksas je svestran, izdržljiv i udoban i zato nije ni čudo što je našao svoj put u svijet uređenja prostora.

Odjeća od teksasa je omiljena mnogima, jednostavna je za kombinovanje i lako se spaja sa svakom bojom i dezenom. Ako u enterijeru cijenite raznovrsnost boja, materijala, tekstura i preplitanje različitih stilova, onda ste odličan vlasnik za upotrebne ili dekorativne predmete od teksasa.

teksas

Teksas i namještaj

Brojni dizajneri i brendovi namještaja su uvrstili ovaj materijal za moguće presvlačenje svojih proizvoda, a nerijetko i čitave kolekcije posvetili džins inspiraciji. Tako se najinteresantniji primjeri mogu naći prilikom kombinovanja džinsa i klasičnih, prepoznatljivih oblika i komada namještaja.

Upravo na ovaj način nastaje retro stil, koji je zapravo kombinacija novog i starog. Jedan od takvih primjera su klasična tapacirana fotelja presvučena u teksas i Chesterfield kauč u džins varijanti. Opšte oduševljenje prije nekoliko godina izazvala je posebna serija Smeg frižidera, čiji su boja i dezen bili imitacija teksasa.

Ovaj materijal je ostvarenje snova za sve kreativce i ljubitelje “uradi sam” projekata. Zahvaljujući izdržljivosti, od njega se mogu praviti presvlake, jastuci, draperije, jorgani, okviri za slike, tepisi i stolnjaci, lusteri…

teksas-vaza

Ukoliko planirate da osvježite vaš prostor, razmislite o teksasu. Dnevna soba inspirisana teksasom učiniće da se vi i vaši gosti osjećate opušteno.

Tkanine od teksasa postoje u širokom spektru boja i odlične su za akcentovanje posebnih detalja u prostoru. Teksas se takođe odlično slaže sa drvenim namještajem, pogotovo onim u boji meda i donosi dah Divljeg zapada u vaš dom.

Takođe, namještaj presvučen teksasom nije velika investicija. Teksasom pokrivena fotelja izgleda upečatljivo i moderno. Za mekši osjećaj odaberite prethodno ispran teksas.

kauc-od-teksasa

Zanimljiva upotreba teksasa

Teksas ne mora da bude samo plave boje. Možete sofu umotati u teksas ugalj sive boje, koja je prilično elegantna ili svoju omiljenu fotelju možete presvući bijelim teksasom.

Komade namještaja koji su presvučeni teksasom možete kombinovati s cvjetnim printom, s upečatljivim bojama poput žute, zelene, sa bojom fuksije…

Teksas na zidovima izgleda jedinstveno, posebno ako je boho, vintage ili retro tema zastupljena u prostoru, ali zaista nije nužno imati temu da biste ovu tkaninu koristili u svom domu.

teksas1

Teksas pačvork je za one koji se vole igrati tkaninama. S različitim nijansama plave, teksas izaziva osjećaj smirenosti, kao i nostalgiju.

Zabavite se ovim legendarnim materijalom i stvorite zanimljive dekoracije i komade namještaja koji će učiniti da se osjećate udobno, prijatno i opušteno baš kao što se osjećate dok nosite vaše omiljene farmerke.

tepih-od-teksasa