Vintage kofer – dekorativan i praktičan

Jedan od omiljenih vintage predmeta postao je vintage kofer, koji je dobio još jednu priliku da iznenadi i oduševi.

Ovi predmeti su relikvije jedne romantične ere – one u kojoj putnici pakuju stvari u veliki kožni kofer i odlaze u novi život u koji ih vodi dugo putovanje preko mora.

retro-kofer

Pretražite tavane baka i djedova, buvljake i prodavnice antikviteta, ovaj detalj će obogatiti vaš prostor i inspirisati vas na jedan drugačiji način, zaboravljenom pričom u kojoj je predmet iz vaše kuće bio jedan od glavnih aktera.

Vintage koferi kao dekoracije

Zbog evolucije dizajna kofera u minimalističke i praktične predmete, vintage koferi danas služe isključivo kao ukras ili kao jedinstven komad namještaja zbog svojih velikih dimenzija, jedinstvenog oblika i izrade od platna, kože i metala.

vintage-kofer-kao-dekoracija

Međutim, ovi predmeti toliko oduševljavaju da su proizvođači namještaja počeli da proizvode komode i ormare od drveta u obliku starih kofera.

Osim sentimentalne dimenzije koju unose u svaki prostor, koferi se odlično uklapaju u svaki dekor, moderni, klasični, retro… Osim dekorativne vrijednosti tu je i praktična strana koja je dobrodošla, naročito u malim stanovima u kojima svaki predmet dobro dođe za odlaganje stvari.

vintage-kofer

Kofer će izazvati pažnju i oduševljenje i kao sporedni detalj, kao dodatna polica na kojoj ćete držati lampu, slike ili cvijeće.

Vintage kofer – kako ga koristiti

U dnevnoj sobi vintage kofer možete koristiti kao klub stolić, a u njegov unutrašnji dio staviti sve one sitnice koje se često nađu na stolićima poput časopisa, dječjih igračaka, knjiga…

U njemu možete držati i stvari za koje želite da budu lako dostupne poput prekrivača, posteljine ili novogodišnjih ukrasa. U ovom slučaju imate ultimativni prostor za odlaganje stvari bez narušavanja stila i željenog dekora.

vintage kofer u dnevnoj sobi

Baš kao u dnevnoj sobi, za kofer ćete vrlo lako naći mjesto i u spavaćoj sobi. Možete ga smjestiti umjesto noćnog stolića pored kreveta ili ispred kreveta umjesto sanduka za posteljinu. Funkcija mu ostaje ista uz znatnu izmjenu dekora prostorije. Za dječju sobu to je savršena škrinja za čuvanje mnogobrojnih igračaka.

vintage kofer u spavacoj sobi

Zadnje mjesto na koje biste postavili kofer jeste možda i najpogodnije. Kofer je savršen za kupatilo, bez obzira na njegovu veličinu. Ukoliko imate manjak polica u kupatilu, kofer je odličan za čuvanje peškira i drugih sitnica. Na ovaj način, obično najhladnija prostorija u kući dobiće jedan novi izgled koji će odisati toplinom i udobnošću.

vintage-kofer-kupatilo