4 trenda luksuznih spavaćih soba za 2022

Prilikom prikupljanja ideja za preuređenje vaše nove spavaće sobe obično postoje tri glavna elementa na koja se morate fokusirati, kako biste osigurali da maksimalno iskoristite ovaj prostor, a to su udobnost, stil i urednost.

Glavna funkcija za koju koristimo naše spavaće sobe je spavanje, a miran noćni san najbolje se postiže kada soba predstavlja udobno mjesto na kojem možete lako odlutati. Imajući to na umu, dublje se bavimo nekim od popularnih trendova koji će ostaviti trag u našim spavaćim sobama 2022. godine. Od održive posteljine do zidova u dvije boje i rustičnog dekora do stvaranja uzvišenog utočišta u kojem ćete spavati, na koji trend ćeš se opredjeliti?

Održiva posteljina

 

 uxurylifestylemag.co.uk

Fokus na korištenje održivih proizvoda u praksi je s razlogom bio u centru pažnje posljednjih godina, a to kupcima pruža način da postanu kreativni kada je u pitanju kupovina predmeta za svoje domove. Više se ne oslanjamo na ono što nam pametan marketing kaže da nam je potrebno, sada smo pametniji nego ikad i spremni smo uložiti vrijeme u odabir proizvoda koji spajaju najbolje iz oba svijeta u smislu kvalitete, praktičnosti, stila i našeg vlastitog lični etos.

Kada je u pitanju održiva posteljina, trebali biste paziti na kompanije koje proizvode predmete koristeći organske i održive biljke kao što su bambus i konoplja, dok ih pakuju u održivu ambalažu. Naravno, takođe morate osigurati da je udobnost ključna ovdje, posebno kada tražite taj raskošan set popluna, najbolji jastuk od memorijske pjene , najmekše plahte ili vrhunsko elegantan komad.

Dvobojni zidovi 

 

uxurylifestylemag.co.uk

 

Najbolji način da pokažete stil u cijelom domu su boje, i nije važno ako niste ljubitelj velikih i hrabrih jer vaša ličnost i dalje može zablistati dok koristite mirnije tonove. Iako nije neuobičajeno vidjeti naše unutrašnje zidove ukrašene različitim tonovima, tipičan način da to učinimo je korištenje zidnih elemenata ili zidova, ali trend za 2022. će biti korištenje dvije boje na istim zidovima, uglavnom koristeći tamniji ton na donjoj polovini sa svjetlijim tonom na vrhu.

Uzvišeno utočište

 

uxurylifestylemag.co.uk

 

Od ugradnje kade u spavaću sobu kako biste uživali u njoj prije nego što skočite u krevet, do odabira palete boja koja će vas sigurno uvući u miran san, do ukrašavanja vašeg kreveta nizom vrhunskih, super mekanih posteljina, postoje mnogo načina na koje možete stvoriti uzvišeno utočište u kojem ćete spavati. Kade u spavaćoj sobi postale su veoma popularne poslednjih godina, posebno kada ima dovoljno prostora za postavljanje i kada imate odličan pogled koji možete iskoristiti. Uparite ovo sa umirujućim tonovima koji vam se sviđaju i mnoštvom raskošnih tekstura pod nogama i teško ćete ikada napustiti ovu nebesku sobu.

 

Rustikalni šarm

 

 

Moderni rustikalni trend  stvara toplinu. Veliki prozori, gdje je to moguće, čine da ovaj izgled dobro funkcioniše. Možete dati svoj vlastiti pogled na ovaj izgled i kreirati topliju paletu boja s puno umirujućih smeđih tonova, metalik rasvjete, modernog namještaja i čistih linija ili ići tradicionalno s drvenim gredama, uzglavljem od prirodnog drveta i čupavim tepihom.