Slatki snovi: Boje u vašoj spavaćoj sobi za bolji san

Stalno tražimo načine da naš dom učinimo ljepšim i toplijim, posebno u slučaju spavaće sobe, koja je mjesto gdje se odmaramo i opuštamo poslije napornog dana. Sve je bazirano na pravim bojama, pa je vrijeme da saznate koje boje se najbolje slažu jedna sa drugom, kao i da li su ove kombinacije u stanju osigurati savršen sklad i funkcionalnost.

Bijela

Koliko god se trendovi u dekoraciji mijenjali, bijela će uvijek ostati boja koja je potpuno bezvremenska. Dobra stvar je što ima način da stvori osjećaj harmonije i čistoće u bilo kojem prostoru koji vam se sviđa. Takođe je idealna baza za slaganje s drugim nijansama.

 

Bonaldo

Svijetlo siva

Kao slična nijansa bijele, svijetlo siva takođe može vrlo lako stvoriti mirnu pozadinu, idealnu za trenutke opuštanja. Međutim, nemojte je odabrati ako je vaš postojeći prostor uređen toplijim i zemljanim tonovima, jer krajnji rezultat neće biti pravi i neće emitovati željenu vibraciju.

 

 

Martin Kováčik

Roza 

Možda smo na nju navikli uglavnom u dječjim sobama, međutim – ako je pravilno uklopljena – idealno je rješenje za vašu spavaću sobu. Ova slatka nijansa ružičaste je izbor koji će dati simpatičan krajnji rezultat, a da to ne znači da će se odnositi na nešto vrlo djevojačko i djetinjasto. Ako se bojite, bolje ju je kombinovati sa drugim bojama koje pripadaju sličnoj paleti, poput svijetlo smeđe, bež i prirodno bijele.

 

Andrew Athanasius

Svijetlo plava

Za najslađe snove, svijetloplava se smatra najprikladnijom. Neutralno, ali istovremeno posebna i moderna, može stvoriti pozadinu iz bajke. Lijepa ideja je da samo jedan zid obojite u ovu nijansu, a ostatak u klasičnu bijelu. Na ovaj način ćete dati dimenziju svojoj sobi i postići ćete upravo ono što tražite!

 

Ikea

Zelena

Elegantna i otmjena, zelena će vašem prostoru dati nevjerovatno šik i egzotičan ton, dok se odlično kombinuje sa drvenim namještajem. U stvari, kažu da ima način da inspiriše i stvori apetit za kreativnost. Za one koji su avanturistički nastrojeni, savršena ideja je kombinacija sa plavom. Međutim, nemojte je birati ako je vaš prostor mali i ne toliko svijetao, jer će u krajnjem rezultatu izgledati pogrešno.

 

Thao Uyen

Pastelno ljubičasta

Kako bi bilo da odaberete boju 2022. za svoj prostor? Preporučili bismo je bez razmišljanja, jer se može fantastično uklopiti u sve stilove dekoracije. Odlično se kombinuje sa metalik detaljima, a posebno sa zlatom. Stručnjaci za uređenje interijera tvrde da će stvoriti osjećaj harmonije, ali i apsolutno zanimljivu postavku, koja će vas svakodnevno puniti energijom tako da možete biti neaktivni svaki dan.