Ideje za opremanje kupatila u crvenoj boji

Svako kupatilo uređeno u nijansama crvene moglo bi biti sinonim za ličnost koja cijeni eleganciju i smjelost. Crvena je boja sa kojom je prilično teško raditi, ali uz malo kreativnosti i inspiracije mogu se napraviti idealna kupatila.

 

Igor Sirotov

Crveni dekor će se uklopiti u mnoge stilove, od vintage i prefinjenih do modernih i minimalističkih. Energična, hrabra i ponekad jednostavno briljantna, crvena je boja koja čak i najdosadnijim prostorima može dati zadivljujući izgled. Sa trendom korišćenja svjetlih, neutralnih tonova u enterijeru koji dobija na zamahu u posljednjoj deceniji, crvena je ponovo postala istaknuta kao nijansa koja se koristi za stvaranje takozvanih žarišnih odnosno akcentnih tačaka u domu.

 

SHK Shop

Slično kao i u svim drugim prostorijama, ova živahna boja može transformisati vaše kupatilo u moderan, blistav prostor. Iako korišćenje crvene može biti nezgodna stvar, čini se da je ona idealna sve dok se sa njom ne pretjera. Kao i svaka druga smjela boja, ukoliko je ima previše i crvena će načiniti da vaše kupatilo izgleda manje nego što jeste. Zato je prijedlog obavezno dodati bijelu, krem i svjetlo sivu, koje su savršene za osvježenje crvenih prostora.
Crvenu kao dominantnu boju u kupatilu nije teško izvući, a ključ ovog izgleda leži u osvjetljenju. Ono može prilično da uljepša ili pokvari izgled vašeg (malog) kupatila posebno ukoliko je ono prekriveno crvenim svjetlucavim pločicama. Pametna mješavina akcenta i ambijentalnog osvjetljenja je ključ elegantnog a ne napadnog crvenog izgleda. 

Light Design

Drugi način da ispunite kupatilo crvenom bojom, a da sekundarna boja ne bude klasična bijela, jeste da isprobate sjaj srebra. Trend upotrebe svih metalnih nijansi dobija na popularnosti, ali u ovom slučaju zlatna boja ne bi trebala da bude prvi izbor. A u slučaju da još uvek planirate da koristite pločice kako biste uneli crvenu boju, onda je crna skoro uvijek idealna komplementarna nijansa.

Crvena sa crnom je bezvremenska kombinacija koja funkcioniše skoro svuda, a ako ste raspoloženi za nešto hladniji look kupatila, slobodno koristite tamne nijanse sive da zamjenite crnu. Kombinacija crvene i žute je još jedna zabavna opcija koja nudi lakšu i veseliju vizuelnu privlačnost.

 

Elevation Architectural Studios

I na kraju, za sve one koji se plaše da se odmah potpuno posvete crvenoj boji, imamo rješenje koje glasi: dodavanje crvenih akcenata u kupatilo sa neutralnom šemom boja. Ovo je prilično jednostavno i jeftino, a možete se odlučiti za crvenu boju peškira, podnih prostirki, ili crvenih polica.

 

Evgeny Zjuba