Stvari koje bi svaki dom trebao da ima

Dobar madrac

Ništa u domu nije važnije od madraca na kojem spavate. To je stvar na kojoj ne trebate štediti.

Pri kupovini madraca, uzmite vremena i isprobajte više madraca i pronađite ono što najviše odgovara vama i vašim navikama. Od onih od memorijske pjene s kontrolom temperature, do običnih, na tržištu postoji veliki izbor.

elegant-bedroom

 

Umjetnine

Umjetnička djela su jedna od stvari koje bi svako trebao imati. Potraga za umjetninama nije baš jednostavna, međutim možete je olakšati i izabrati komad koji najbolje oslikava vašu ličnost.

eclectic-art-

 

Biljke

Biljka je definitivno nešto što bi vaš dom trebao imati, i to s dobrim razlogom. Postoji nekoliko različitih vrsta kućnih biljaka koje trebaju malo njege i održavanja da bi cvjetale u zatvorenom prostoru. Biljke povećavaju kvalitetu vazduha u vašem domu i unose toplinu u dom.

sun-room-plants

 

Trendi komad namještaja

Nije tajna da modni trendovi dolaze i prolaze, a isto je i s trendovima dizajna enterijera.

Dodajte upečatljive boje u vašu dnevnu sobu s okruglim, svijetlim otomanom, postavite barske stolice za šank u kuhinji ili objesnite trendi dekoraciju na zid.

wood-cabin-red-chairs

 

Svijeće i ukrasi

Ako postavite svijeće na sto, jednostavni doručak pretvorićete u elegantan obrok. Svijeće imaju prirodnu sposobnost stvaranja umirujuće atmosfere i učinće svaki obrok posebnim.

Ako imate djecu u kući, preporučljivo je da se odlučite za baterijske svijeće umjesto onih sa pravim plamenom.

I ne zaboravite da ukrasite dom sitnicama koje daju toplinu i karakter vašem intimnom prostoru.

modern-table-top-accessories

 

Nešto crno

Slično kao što svaka žena treba imati malu crnu haljinu u svom ormaru, svaki dom treba imati nešto crno. Crno je elegantmo, nikad ne izlazi iz mode i ide uz sve.

Nešto crno u vašem domu može naglasiti druge boje u prostoru, dodati definiciju i sofisticiranost. Važno je znati da ne pretjerujete s ovom bojom, jedan ili dva dobro uravnotežena komada su sve što je potrebno.

trendy-sitting-room-black

 

Vlastiti pečat

Neophodno je da svaki dom ima lični pečat, to bi mogao biti skup vaših omiljenih stvari iz djetinjstva, suveniri s putovanja ili fotografije vaše porodice.

picture-arrangements

 

Mirni kutak

Život je stresan i često namse čini da nema dovoljno sati u danu. Nakon napornog dana, dobro je imati sopstveni kutak za opuštanje.

Kupatilo je idealno mjesto za stvaranje umirujuće i opuštajuće atmosfere. Ukoliko ste u mogućnosti, izdvojite sobu ili dio sobe samo za sebe i pretvorite je u mirno i zasluženo utočište .

bathroom-soaking-tub

Izvor- freshome.com