Jedinstvena ljubičasta kupatila

Bez obzira na to koju nijansu preferirate, ljubičasta je boja koja će svaki prostor za tren oka transformisati u uzbudljivo i jedinstveno mjesto. Kupatilo u tom smislu nije nikakav izuzetak, pa možete biti sigurni da će u ovom dijelu doma ljubičasta funkcionisati senzacionalno, a istovremeno obezbjediti stvaranje udobnog i toplog kutka za opuštanje i relaksaciju.

Ljubičasta kupatila možda nisu tako česta kao plava ili zelena, ali upravo to je karakteristika koja ih izdvaja iz mase. Ova boja je savršen izbor ako pokušavate da postignete onu neuhvatljivu ravnotežu između umirujućeg, ali prefinjenog kupatila koje će istopiti sve vaše muke nakon dugog, teškog dana.

Brojne nijanse ljubičaste čine je raznovrsnom bojom koja se može koristiti ili za naglašavanje specifičnih arhitektonskih karakteristika ili za stvaranje opuštajuće pozadine. Najbolje je da koristite svetliju nijansu ljubičaste sa mat završnom obradom u slučaju da planirate da obložite zid kupatila sa puno ljubičaste boje. Svjetle ljubičaste nijanse sa sjajnom završnom obradom izgledaju najbolje kada se koriste u malim dozama.

Nemojte se previše ustručavati da koristite ljubičastu ni u malom kupatilu, jer ona može dati prostoru vedrinu i eleganciju koja će eliminisati svaki osećaj klaustrofobije. Uvjerite se, međutim, da kupatilo bude što je moguće organizovanije i izbjegavajte bilo koje druge svjetle boje. Ljubičasta je savršena boja za kupatila sa egzotičnim temama kao što su marokanski, mediteranski, azijski i viktorijanski, jer gotovo da dodaje još jedan sloj intrige i raskoši takvim postavkama.

Kombinovanje ljubičaste sa bijelom može zvučati kao tradicionalna ideja, ali to je klasika koja uvek uspjeva! Razmislite o podjeli kupatila na dve polovine tako da ljubičasta i bela preuzmu svaku od njih. Naravno, ljubičastu uvijek možete koristiti na daleko manje upadljiv način – jedan naglašeni ljubičasti zid ili čak nove pločice za tuš će u ovom slučaju biti sasvim dovoljne. Tradicionalno kupatilo u spa stilu takođe može imati koristi od ljubičastih akcentnih zavjesa i tapeta, koje se mogu lako isključiti kada vam kompletan izgled dosadi.

Ostavi komentar