Stan hrvatskog arhitekta proglašen najljepšom privatnom nekretninom Evrope

Prestižna svjetska nagrada iz područja arhitekture, graditeljstva, dizajna interijera i poslovanja nekretninama International Property otišla je u ruke poznatog hrvatskog dizajnera Ante Vrbana. Na dodjeli u Londonu koja na jednom mjestu okuplja petstotinjak radova, Vrban je trijumfirao u čak dvije kategorije.

Za svoj pitoreskni stan u centru Šibenika pobijedio je u kategoriji Residential Interior Private Residence i na taj mu način i službeno priskrbio titulu najljepše privatne nekretnine u Europi. Za uređenje savremene Poliklinike Rotim, zaslužio priznanje u kategoriji Public Service Interior. Rijetkost je da jedan arhitekst, u sklopu iste dodjele, odnese priznanja u više kategorija.

 

“Iznimno sam počašćen što je moj rad još jednom valoriziran na međunarodnoj sceni. Iza mene je preko dvadeset internacionalnih nagrada i one su zapravo jedini objektivan pokazatelj vrijednosti onoga što stvaram i radim svih ovih godina, pogotovo što sam nagrađen za dva potpuno različita stila interijera i arhitekture. Bila je ovo i lijepa promocija naše zemlje u Londonu, što se uvijek posebno trudim provući kroz svoj posao. Činjenica da dolazim iz ovako lijepe, ali malene zemlje nikada mi nije bila opravdanje za ne pokušati u svijetu i to poručujem svim mladim ljudima na putu kao što je moj. Isplati se raditi pa onda sanjati veliko i sanjati puno”, zaključio je Vrban.

KLIX