Lampa napravljena od otpada poznatog italijanskog motocikla

Hypnoss podna lampa je napravljena od otpada poznatog italijanskog motocikla. Drugim riječima, ovo je savršena prilika da vratite u život dobro poznati dizajn kako bi nastavio svoje putovanje u drugačijem obliku.

 

 

 

 

 

 

Vjerujemo da ste upoznati sa čuvenim sloganom „chi Vespa mangia le mele“ iliti “ko vozi Vespu spreman je da zagrize jabuku”. Ova, sada već legendarna izjava je referenca na biblijske spise i dio je Vespine reklamne kampanje koja je bila aktuelna ‘70-ih godina prošlog vijeka.

To je metafora koja kazuje da svaki put kada vozite ovaj simpatični model motora zapravo dolazite u iskušenje da prelazite sve nametnute granice. Slično je i sa osvjetljenjem koje koristi cijeli volan i kilometražu Vespe kako bi se postigao kultni dizajn u vaš dom.

Dizajniran od strane Parhama Elahi Dousta, Hypnoss funkcioniše kao stojeće svjetlo odnosno podna lampa koju možete uključiti jednim klikom, i to pomoću originalnog električnog prekidača motocikla na volanu. Ova lampa se može podesiti u različitim nivoima i takođe rotirati u centralnom dijelu.

Hypnoss lampa se sastoji iz tri dijela. Prvi je renoviran volan sa potpuno novim svjetlećim elementom i plastikom, drugi dio je centralni metalni dio koji povezuje volan i stativ, dok je treći dio tronožac od visokokvalitetnog bukovog drveta što ga čini vizuelno privlačnim dodatkom svakom domu.