Staklo u kuhinji – elegancija zagrantovana

Keramičke pločice su najčešći izbor kada se radi o kuhinjskim pozadinama mada možemo koristiti i kamen, metal, mermer… pa čak i tapete.

Od svih ovih opcija, koje se rijetko koriste, danas izdvajamo staklo, koje iako izgleda fantastično u kuhinji nije baš popularno a ovdje ćemo vam navesti nekoliko razloga zašto bi trebalo da razmislite o staklu prilikom izbora elemenata za opremanje kuhinje.

Jasne staklene pozadine dozvoljavaju da se zidovi iza njih vide, dok istovremeno osiguravaju glatke površine koje možete čistiti s lakoćom.

staklene kuhinjske ploce

Staklene pozadine zapravo mogu prekriti cjelokupnu površinu kuhinje između radne ploče i plafona, ukoliko ne postoje nikakvi elementi montirani u tom dijelu. Ovakav sistem djeluje kao zaštitni sloj na zidu.

Dobra stvar kod staklenih pozadina jeste to što one izgledaju uglađeno i sjajno, reflektuju što može biti prilično efektno u manjim kuhinjama.

staklo u kuhinji

Danas je u trendu koristiti efektne i upečatljive kuhinjske pločice, posebno ako su kuhinjski elementi jednobojni i jednostavni, jer na taj način dobijemo dekorativnu površinu u kuhinji koja opet nije napadana. Staklene površine su preporučljive ako se odlučite na ovakav dekor kuhinje jer djeluju minimalistički elegantno.

staklo

U modernim kuhinjama staklene pozadine stvaraju kontrast tamnim tonovima, koji mogu biti zastupljeni na kuhinjskim elementima, drugim komadima namještaja ili na zidovima.

staklene kuhinjske plocice

Sa svim prethodno navedenim možemo sa sigurnošću reći da staklene pozadine predstavljaju izvrstan dodatak savremenim kuhinjama, a glavni razlog za to jeste njihova jednostavnost i raznovrsnost.

staklo kuhinja

staklo umjesto plocica u kuhinji