Dječije carstvo: Kreveti s ugradbenim ormarima

Vjerujemo da svaki roditelj kad-tad sebi postavi pitanje kako je moguće da tako mali klinci imaju toliko puno stvari i, što je još važnije, gdje sa svim tim stvarima?!

Prostor za odlaganje izuzetno je bitan u dječijoj sobi, jer ne samo da treba dovoljno mjesta za pospremanje odjeće, igračaka, knjiga… već on treba da bude lako dostupan i klincima.

O uređenju dječije sobe pisali smo detaljno a te savjete i puno dobrih primjera možete pogledati ovdje.

Jedan od načina da uspješno iskombinujete prostor za odlaganje i druge elemente u dječijim sobama jesu kreveti sa ugradbenim ormarima.

Oni se mogu izgrađivati u sklopu kreveta na sprat, ali još bolje izgledaju ako se radi o samo jednom krevetu.

djecji kreveti

Ovakvi kompleksni elementi mogu sadržavati krevet, ormariće, police, stepenice, radni sto… a kreveti mogu biti manje ili više izdignuti. Ukoliko je ova druga opcija u pitanju preporučujemo ugradnju neke vrste zaštitne ogradice.

Ovakvi elementi su superefikasni, a djeci sigurno zabavniji od standardnih kreveta. Klinci više vole krevete na sprat jer im djeluju kao njihove sopstvene tvrđave, a ako dodate neke zanimljive elemente poput zavjesa, improvizovani prozorčić ili nešto slično obični krevet biće im zanimljiv i inspirativan za igru.

Pored mnoštva prostora za odlaganje dobijate više slobodnog prostora u sobi za igranje.

djecji kreveti sa ormarima

Veličina, kompozicija elemenata i njihov broj su individualni i skoro uvijek se rade po mjeri. Na taj način možete izabrati visinu kreveta i broj ormarića za odlaganje, njihov oblik i raspored kako vam odgovara i u skladu sa raspoloživim prostorom.

ugradbeni ormarici u djecje krevete

Primjeri koje možete vidjeti na slikama ispod uglavnom su savšeni za tkz. neutralnne soba što znači da mogu da ih koriste dječaci, djevojčice, klinci različitih uzrasta… To je možda bolja opcija nego da birate elemente isključivo u roza ili plavoj boji. Ovakvi elementi isuskuju određenu investiciju i željećete da ih klinci koriste godinama.

ormari i djecji kreveti