Spektakularna vila u Tivtu

Studio Synthesis projektovao je novo arhitektonsko obilježje tivatskog zaljeva – spektakularnu vilu pod nazivom „S, M, L“ iz koje se pruža nesmetani pogled na zaljev i ostrvo Sv. Đorđa.

kuca tivat

Forma objekta definisana je glavnom osi sjever-jug koja ujedno „okuplja“ najvažnije programske cjeline. Pored svoje komunikacijske uloge, značajna je i po pejzažnim te scenografskim sekvencama koje se dinamično odigravaju, unutra-van, s bočnim uključenjima i integracijom svih sadržaja u prizemlju i s drugim dodatnim sadržajima kao što su: mediteranski vrt, bazen, atrij…

moderna kuca u tivtu

Prizemlje kuće je u potpunosti prilagođeno konfiguraciji terena, a predviđena namjena omogućuje maksimalno iskorištavanje prizemnih površina i dobru povezanost svih sadržaja u tom dijelu. Jednostavnom arhitekturom objekta težilo se tako istaknuti prisustvo neophodne, jake arhitektonske svijesti o kontekstu i poštovanje zatečenog prirodnog ambijenta.

sml vila

U funkcionalnom smislu, objekat je koncipiran u nekoliko zona. Dnevna zona s popratnim prostorijama, dok su na spratu sobe s kupatilima i prostranim terasama. U suterenu se nalaze i proširene dnevne zone, namijenjen relaksaciji i zabavi, kao i pomoćne prostorije.

tivat

enterijer

Upečatljiva fasada je kombinacija dva tipa kamena travertina te dopunjena naglašenim drvenim oblogama. Neizbježan moment ovog projekta je i pejzažno uređenje koje je formirano kroz dinamičnu kompoziciju koja itekako doprinosi ekskluzivnosti samog ambijenta.

kuca na moru

Vila „S, M, L” sjajan je primjer uspješne integracije u senzibilni pejzaž spomenutog Tivatskog zaljeva.

kucaaa

synthesis

spektakularna vila

tivat kuca

Foto: Relja Ivanić