Spektakularna vila u kojoj je Beyonce snimila reklamu za Tiffany & Co

Nevjerovatnu vilu dizajnirao je poznati arhitekta Zoltan Pali.

Nekretnina koja je ugostila Beyonce za novi reklamu Tiffany dostupna je na tržištu za 42 miliona dolara – i zasljepljujuća je gotovo kao i slavni dijamanti marke, čime se čvrsto svrstala u kategoriju najboljih kuća na svijetu.

Beyoncé je otkrivena kao lice nove reklame Tiffany  koja je prvi put puštena tokom emitovanja Emmy Awards 2021. godine. U spomen na film  ” Doručak u Tiffanyju” , reklama se prikazuje Beyoncé kako svira klavir dok pjeva  Moon River, i nosi ikonski Tiffany Diamond od 128,54 karata.

 

Foto: youtube

 

Reklama je snimljena u vili The Orum House koja se nalazi na zavidnoj lokacijoi na vrhu veličanstvenog brda Bel Air.

 

Foto: Matthew Momberger

 

Foto: Matthew Momberger

 

Vila je dizajnirana kao da pluta iznad okolnog grada, imanje sa staklenim zidovima nalazi se na 1,6 jutara zemlje na rtu u podnožju planine Santa Monica. Nudi neometan pogled na  Los Angeles od Getty centra do centra grada pa sve do Long Beacha.

 

Foto: Matthew Momberger

 

Staklo sa četiri različite vrste zatamnjenosti izgleda kao da se vanjski izgled kuće mijenja i svjetluca pod kalifornijskim suncem, lagano se smještajući u pejzaž.

Kreirao ga je arhitekta Zoltan Pali, čiji drugi projekti uključuju Vilu Getty i The Pantages Theatre, Kuća Orum je trospratno arhitektonsko remek-djelo s priznanjima, uključujući i nagradu American Influencer Award.

 

Foto: Matthew Momberger

 

Savremena vila nudi ogromnih 18.800 kvadratnih metara prostora, sa devet spavaćih soba i 15 kupatila. Izvana, terasa se nalazi dodatnih 6.000 četvornih metara, s više salona za odmaranje, travnjacima, bazenom sa ogledalom i spa centrom osvijetljenim LED diodama.

 

Foto: Matthew Momberger

 

Donji spratovi su dizajnirani za zabavu, dok centralno stepenište od čelika i stakla vodi do pet glavnih kupatila. Nemate energije da se popnete svim tim stepenicama? Ne morate paničariti, u luksuznom objektu postoje i dva lifta.

 

Foto: Matthew Momberger

 

Svaka spavaća soba ima vlastitu hidromasažnu kadu i vlastitu terasu sa spektakularnim pogledom od 270 stepeni.

 

Foto: Matthew Momberger

 

Luksuzna završna obrada poboljšana je  zlatnim, bijelim i crnim mramorom, dok su domovi ukrašeni i kuriranim umjetninama. Zapanjujuća trpezarija na zatvorenom i otvorenom  vodi direktno na terasu s koje se pruža besprijekoran pogled.

 

Foto: Matthew Momberger

 

Sva kupatila su urađena sa impresivnim crnim mramornim  u kojima se možete opuštati u samostojećoj kadi dok uživate u epskim pogledima na LA. Kupatila, takođe nude elegantni i neutralni dekor.

 

Foto: Matthew Momberger

 

Vila Orum ima parking za 30 automobila, staklenu vinsku sobu od 1.000 boca, pozorište sa Dolby Atmos zvukom, dvostruke formalne dnevne sobe, svečanu trpezariju, kuhinju šefa kuhinje, kuhinju batlera i kuhinju na otvorenom.

 

 

Tu je i samostojeća gostinjska kuća, nazvana The Cube, koja nudi još četiri spavaće sobe za osoblje ili goste. Dom se može pohvaliti i wellness centrom sa potpuno opremljenim fitnes opremom na zatvorenom i otvorenom, saunom od kedra, parnom sobom i sobama za dvostruku masažu.

 

Foto: Matthew Momberger

 

 

Foto: Matthew Momberger

 

HOMESANDGARDENS