Solarno drvo uskoro u centru Banjaluke

telemax solarno drvo

Banjaluka će uskoro dobiti prvo solarno drvo u centru grada, na kojem će građani moći da pune baterije mobilnih telefona, tableta, prenosivih računara i multimedijalne uređaje solarnom energijom.

Soalrno drvo gradu će pokloniti banjalučka kompanija Telemax, a ugovor o darovanju sutra će potpisati gradonačelnik Igor Radojičić i direktorica Telemax-a Arijana Maksimčuk.

Planirana lokacija postavljanja solarnog drveta je uži centar grada, a predstavnici Telemax – a očekuju da projekat bude u potpunosti realizovan najviše mjesec dana od trenutka odobrenja lokacije po urbanističkom planu od strane gradskih vlasti.

Solarno drvo predstavlja metalnu konstrukciju koja izgledom podsjeća na stablo sa granama na čijim vrhovima se nalaze solarni paneli koji će, koristeći sunčevu energiju, proizvoditi energiju koja će se dalje koristiti za punjenje multimedijalnih uređaja.

Iz ove kompanije, koja je specijalizovana za projektovanje, inženjering i ugradnju telekomunikacione, energetske i sigurnosne opreme, ističu opredjeljenost u pogledu kreiranja inovativnih i ekološki efikasnih rješenja. Napominju da su ovakvi projekti i pružanje podrške neminovni ukoliko se Banja Luka nastoji percipirati kao energetski osviješten grad.