Sobne biljke koje bi trebao da ima svaki dnevni boravak

Prostorija u kojoj provodimo najviše vremena tokom dana, bilo da se odmaramo uz neku zanimljivu knjigu ili film ili se družimo sa prijateljima svakako je dnevni boravak.  Da bi ova centralna soba stana ili kuće bila udobna, ne morate trošiti ogromne sume novca na dizajnerski nameštaj i modernu umjetnost, možete kupiti nekoliko biljaka i oplemeniti prostor zelenilom.

Predstavljamo vam biljke koje bi se zbog svoje praktične koristi, ali i estetskog užitka trebale naći i u vašem domu.

Sanseverija

Sočna Sanseverija je savršena za stanove sa slabim osvjetljenjem, jer može da preživi bez svjetla, a takođe će biti spas za putnike, jer joj ne treba redovno zalijevanje. Osim toga, biljka će izgledati sjajno u unutrašnjosti zbog velikih dimenzija i dugih prugastih listova.

Rhipsalis

Spektakularna biljka Rhipsalis može postati svijetli akcenat u enterijeru i osvježiti čak i stan sa dosadnim bojama. Ova biljka je iz porodice kaktusa, tako da joj nije potrebna stalna briga. Rhipsalis ne zahtijeva direktnu sunčevu svjetlost i ne podnosi promaju. Ako brinete o njoj nagradiće vas cvijetovima.

Maranta

Biljke iz porodice maranata nazivaju se i “molitvenim biljkama”, jer se njihovi listovi podižu i izgledaju kao ruke osobe koja se moli. Marant treba zalivati po potrebi i osigurati da direktno sunce ne padne na njih. Pošto su ove biljke navikle na tropske uslove, onda bi trebalo da budu pogodni uslovi. Izgledaće odlično u kombinaciji sa drugim tropskim biljkama.

Fikus

Ako u vašem stanu ima dovoljno prostora za veliki Fikus i lijepo osvetljenje koje vam je potrebno, onda pitanje pronalaska biljke za dnevnu sobu nestaje. Pošto je drvo Fikusa veliko, trebalo bi da razmislite o tome i stavite ga na udobno i osvijetljeno mjesto. Fikus će dekorisati vaš dom na najljepši način.

(ženski magazin)