Šest jeftinih i lakih načina da se riješite paukova u kući

sredstva-protiv-paukova

Čak i ako se ne plašite paukova nije ih lijepo vidjeti u kući. Da vam paukovi ne bi redovno „svraćali“ najbitnije je da dom održavate čistim, ali čak i tada je vrlo moguće da će se pojavljivati.

Pokušajte da izbjegnete korištenje hemijskih sredstava i probajte neki od šest recepata koje vam preporučujemo.

Sirće

Zbog jakog mirisa sirće tjera muve, komarce i paukove. Iskoristite tu njegovu moć protiv neželjenih posjetilaca. Pomješajte vodu i sirće u odnosu 2:1, smjesu zatim sipajte u bocu sa rasprašivačem i tom tečnošću poprskajte dijelove oko prozora i vrata, zapravo poprskajte njome svako mesto u kući ili stanu koje pauk voli.

Eterično ulje peperminta

Pauk ne podnosi miris peperminta. Neće podnositi ni sprej koji se  priprema u dva koraka: u sprej bocu sipajte deterdžent za pranje sudova i nekoliko kapi ovog eteričnog ulja, a zatim dobro protresite bocu. Sprejem poprskajte problematične prostorije.

kako-se-rijesiti-pauka

Ulje limuna

Isto dejstvo kao pepermint ulje ima ulje od limuna. Sprej sa limunom priprema se i koristi na isti način.

Bosiljak

Na spisku korisnih ulja je i ulje od bosiljka. Efikasno tjera male štetočine, a može da se koristi i za ublažavanje njihovih ujeda i uboda, odnosno za sprečavanje infekcija koje mogu da se jave nakon njih.

Svijeće sa cimetom

Peta efikasna metoda su svijeće sa cimetom, vama neće smetati, ali pauku sigurno hoće.

Kestenje

Paukovi navodno mrze i miris kestena i neće ući u kuću oko koje su poslagani. Zato skupite kestenje, bar sad u sezoni, i poslažite ih na prozore ili stavite u prostoriju.

kestenjem-se-rijesite-paukova-u-kuci