Savjeti za odabir držača za ručnike

Držači ručnika su neophodni dodaci u kupatilu. Potreba za prostorom za vješanje i sušenje peškira čini ih prisutnima u svim kupatilima. Od klasičnih prstenova do stajaćih polica za ručnike; svi oni ispunjavaju istu funkciju, ali to rade na drugačiji način.

Viktoria Faynblat

 

Prednosti i nedostaci podnih nosača ručnika

Podni stalci za peškire izvrsna su alternativa za kupatilo. Možete objesiti peškire a da imate dovoljno prostora između jednog i drugog ručnika kako bi se prethodno osušili, takođe se lako mogu premjestiti s jednog mjesta na drugo.

Podni stalci za ručnike imaju i veliku estetsku prednost. Njihova dekorativna snaga je veća nego ostatak dizajna. To je zbog njihove zapremine i istaknutosti koju usvajaju u kupatilu jer su nezavisni komadi, ali zauzimaju prostor koji si možda ne možemo priuštiti.

 

Prije kupovine stalka za ručnike

Prije kupovine stalka za ručnike važno je postaviti sebi određena pitanja. Tako ćemo biti i više svjesni svojih potreba a samim tim i tip stalka za ručnike koji trebamo i možemo kupiti. Jer kad jednom počnemo birati stalke za ručnike, pojavit će se dizajni koji će ući u naše oči, čak i ako nisu najprikladniji.

Koliko ručnika mi treba da bih mogao objesiti na stalak za ručnike?

Koliko prostora imam u kupatilu?

Koji je stil kupatila?

Koji bi materijali ili završni slojevi najbolje odgovarali okolini?

Koliko novca mogu potrošiti?

Odgovor na ova pitanja će odrediti koju vrstu držača za peškire je najbolje kupiti.

 

Vrste nosača ručnika 

 

Postoje različite vrste stalka za ručnike. Od onih koji oponašaju dizajn drvenih stubišta, do onih koji se igraju geometrijskim oblicima i sjajnim završetcima, postoji čitav svijet koji treba istražiti. Danas se fokusiramo na najtraženije i na one u trendu koji izdavači danas glume.

Toplina drva

 

Držači ručnika izrađeni od drveta i drugih prirodnih materijala poput bambusa unose rustikalan i topao dodir u kupaonicu.  Stepenice Oni su omiljeni za uređenje kupaonica u rustikalnom stilu, ali mogu biti i izvrstan izbor u svojoj minimalističkoj verziji za uređenje modernih prostora. Ova vrsta police za ručnike jedna je od najtraženijih, no možda nije najprikladnija za sve porodice. Biće neophodno učvrstite ga na zidu kako bi se izbjegle nezgode ako u porodici postoje djeca ili osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Ako ne želite raditi rupe, možete odabrati komad namještaja s postoljem. Jedna poput onih koje mi predlažemo sa prostorom za odlaganje extra može biti izvrstan izbor za uređenje kupaonica srednje veličine. Jednostavna polica u podnožju omogućit će vam da skinete cipele ili pohranite neke higijenske proizvode.

Metal trend

Stalci za peškire od nehrđajućeg čelika s okruglom šipkom vrlo su česti u našim kupatilima. Međutim, atraktivnija od ovih samostojećih polica za ručnike trenutno su ona s mat crnom četkom. Izvrsna su opcija za uređenje modernih i minimalističkih kupaonica u kojima se kombiniraju crna i siva.Iako govorimo o trendovima, metalni stalci za ručnike sa geometrijskim oblicima su oni  koji uživaju simpatije interijera. Ovi stalci za peškire ističu se ne samo svojim oblicima već i lakoćom. Vizualno su lakši od ostalih nosača ručnika iste vrste i manje “nereda” u kupatilu.

Postoji mnogo samostojećih nosača ručnika, a na vama je da odaberete najprikladniji za uređenje kupatila u funkcionalnom i estetskom smislu.