Restoran Nanina Kuhinja: Tradicionalna hrana i domaćinski ambijent

nanina kuhinja

U samom srcu Baščaršije, na mjestu gdje su se vijekovima ukrštale različite civilizacije, nalazi se svjedok nastajanja i rasta jedne posebne kulture. Sve veličanstvenosti i osobitosti  jednog naroda i podneblja najbolje se mogu sagledati na tanjiru, a tanjiri u restoranu Nanina Kuhinja dostojanstveno pričaju svoju priču.

restoran nanina kuhinja

To je priča o ritmu sarajevske čaršije, životu vlastele i porodičnim vrijednostima, koja se prenosila s koljena na koljeno, i baš kako joj i priliči, sačuvana je od prolaznosti i zaborava.

Ne impresionira Nanina Kuhinja samo turiste željne da oplemene svoje postojanje znanjem o nečem novom i drugačijem, ovo šarmantno mjesto omiljeno je i među Sarajlijama rođenim i odraslim na kaldrmi.

nanina kuhinja restoran

Iako će naziv restorana Nanina Kuhinja učiniti da se na tren  ponadate da će vas na vratima dočekati dobroćudna starica u čistoj kecelji sa širokim osmjehom, nju nećete vidjeti, ali sasvim je sigurno da ćete za vrijeme boravka u restoranu osjećati toplinu doma.

nanina kuhinja bascarsija

Sarajevski sahan, klepe, polagana zeljanica, bamija, sarma, tufahije i baklava našli su svoje mjesto u jelovniku, koji je dugo i pomno nastajao, a malo iskusnijem oku pogled na unutrašnjost restorana reći će da ništa ondje nije slučajno.

nanina kuhinja hrana

Vez, bakar, drvo, kristal, miris domaćih začina… U Naninoj Kuhinji vrijeme je stalo na onim lijepim starim danima kojih se svi rado prisjećamo. Nostalgiji za njima više nema mjesta. S ponosom objavljujemo da su sve te opipljive i neopipljive sreće i dalje stvarnost na adresi Kundurdžiluk 35, na Baščaršiji.

nanina kuhinja ponuda

restoran nanina kuhinja sarajevo