Nanina kuhinja: Šarmantna oaza najbolje bosanske kuhinje

U moru modernih, konceptualnih restorana i lokala, koji vas mame obećavajući nešto novo i originalno, restoran Nanina kuhinja ima sasvim suprotan koncept.

On će nostalgiju za vremenom kada smo jeli najukusnija jela u kuhinjama naših baka pretvoriti u sadašnjost, a zauvijek nas „kupiti“ opuštenom i domaćinskom atmosferom.

nanina kuhinja

Ako pak tek otkrivate kulturu i tradiciju Sarajeva i Bosne i Hercegovine, nema boljeg mjesta koje će vam ponudom i ambijentom dočarati ovo podneblje gdje su se vijekovima ukršatale civilizacvije, istok i zapad, i time ostavile veličanstvenu raznolikost koja se, između ostalog, ogleda i u tradicionalnim jelima.

Ne impresionira „Nanina kuhinja“ samo turiste, željne da oplemene svoje postojanje znanjem o nečemu novom i drugačijem, ovo šarmantno mjesto omiljeno je i među Sarajlijama, rođenim i odraslim na kaldrmi, te lokalnim i regionalnim poznatim ličnostima.

postcardsaswego

Foto: Instagram/postcardsaswego

Smješten u srcu Baščaršije, restoran Nanina kuhinja je idealan za posmatranje i upijanje živopisne atmosfere centra i savršeno popodne uz zdjelu domaće supe ili gulaš, sarajevski sahan, klepe, zeljanicu…

ladybug4sunflower

Foto: Instagram/ladybug4sunflower

… ili možda tek kratki predah uz domaći kafu i baklavu… ili ludo ukusni sladoled.

okiem maleny

Foto: Instagram/okiem maleny

Ovo je samo djelić jelovnika koji je dugo i pomno nastajao, a u kojem veliki izbor imaju i vegeterijanci i oni koji koji svoju prehranu temelje na jelima bez glutena.

nanina kuhinja hrana

Enterijer Nanine kuhinje možemo opisati kao nevjerovatno uspješan maksimalistički spoj istorijskog prostora, orijentalnog stila i starinskih detalja koji su mu dali dušu: vez, bakar, drvo, miris domaćih začina…

nanina-kuhinja-restoran-1024x512

Ipak, da biste ga istinski doživjeli preporučujemo posjetu Naninoj kuhinji na adresi Kundurdžiluk 35, na Baščaršiji, Sarajevo.

iddavanmunster

Foto: Instragram/iddavanmunster