Mama Cocha – novi Nikkei restoran

Njegovo ime govori sve: Mama Cocha, novi Nikkei restoran u provinciji Napulj, nazvan je po Morskoj Majci, peruanskoj boginji mora i ribolova.

 

Foto: Marco Baldassarre

Mlađi brat druge Nikkei lokacije (Urubamba, koja se nalazi u srcu Napulja) koju je 2017. godine pokrenuo Dario Cecaro, ovaj neobičan i živahan restoran nudi meni negdje između peruanske i japanske kuhinje.

Unutrašnjost Mama Cocha, koju je dizajnirao arhitekt Mario Sorrentino, savršeno odražava njegovu uzbudljivu fuziju: svijetle boje na zidovima i sunčano žuti strop, peruanski ukrasi interpretirani u suvremenom ključu , kaskadne biljke koje obuhvataju lustere i namještaj po mjeri.

Jedna od prednosti restorana je njegova lokacija. Vanjski popločani dio dvorišta s pogledom na prekrasan Santuario di San Giuseppe pruža prekrasan pogled, dok se mladoliki namještaj u južnoameričkom stilu fokusira na profinjene utjecaje i projektuje nas u razigran i uzbudljiv svijet. Različiti materijali i ukrasi se mešaju sa jarkim bojama za likujući i upečatljiv estetski efekat.

 

Ovo nije za razliku od Sofia sedišta Riflessija , koji je prilagođen lokaciji i obučen u tipičnu, baršunastu peruansku tkaninu sa šarenim prugastim šarama u smelim bojama poput narandžaste, oker i plave. U međuvremenu, osnova sedišta dobija elegantnu ružičasto-zlatnu završnu obradu, dodajući šik dodir eklektičnom stilu restorana.

Atmosfera je primamljiva, a kulinarske mogućnosti su dobro istražene. Već postoje „provjerena“ jela iz Urubambe i drugi novi prijedlozi: ceviche, tacos, knedle, klasične rolnice, hobotnica na žaru i slatki churros pružaju eksploziju okusa koji oslikavaju osobnost lokacije za čaj.

Gdje: Mama Cocha, Piazza Garibaldi 26, San Giuseppe (Na), Italija