Prepoznatljiva šara još osvaja

Italijanski brend “Missoni”, koji su prije šest decenija osnovali Ottavio i Rosita Missoni, odavno je prevazišao okvire modne industrije i dizajna odjeće. Poslije velikog uspjeha koji je osvojila njihova odjeća s prepoznatljivim cik-cak šarama, kuća “Missoni” je odlučila da se oproba i u oblasti dizajna enterijera.

Tako 1983. počinje s radom “Missoni Casa”. Riječ je o brendu koji se bavi dizajnom namještaja, posteljina, tepiha, zavjesa i sličnih predmeta. Dizajnerka Rosita Missoni svakako je najzaslužnija za promociju brenda “Missoni”. Šarolikost boja, mozaici koji krase uzorke idejni su plod upravo njene bogate mašte.

Missoni-Home-Tableware-2015

Ove godine ova italijanska dizajnerska kuća predstavila je kolekciju posuđa. Kolekcija se sastoji od seta za čaj, servisa za kafu, individualnih činija, činija za serviranje, tanjira i podmetača. Svi predmeti iz ove kolekcije dostupni su u četiri različita šablona.

Prvi šablon predstavlja lotos, drugi ima predivni cvjetni motiv, treći oblike pečuraka, a četvrti je predstavljen sa poznatim “Missoni” cik-cak šarama.

Servisi za kafu i čaj proizvedeni su u saradnji s kompanijom “Richard Ginori” 1735, koja je porijeklom iz Italija i koja se proizvodnjom najfinijeg porcelana bavi još od 18.vijeka.

Missoni-Home-01

Apstraktni, cvjetni i prepoznatljivi dizajnerski motivi simbol su starih tradicija i novih prostora. Tonovi su živi, intenzivni i bogati u vedrim i jarkim bojama. Polihromatske nijanse se prelivaju i lagano izlaze iz sjenke, pretvarajući se u eksploziju boja. Magija dopadljivog “Missoni” dekora je simbol eksperimenata u tkanju i kombinaciji boja, koje Rosita Missoni jednostavno obožava, a koje je sa odjeće uspješno prenijela i primijenila na mnoštvo drugih stvari.

“Dekorisanje na moj način znači kreiranje okruženja koje je neformalno, svestrano i gostoljubivo. Mora probuditi emocije i radoznalost, postati oaza boja i raspoloženja, udobna školjka puna neobičnih elementa”, kaže Rosita.
Zaista, ništa ne poziva na ljeto, uživanje u životu i ostalim lijepim stvarima kao nova “Missoni” kolekcija posuđa.

missoni_marg_table1