Prednosti ulaganja u interijere po mjeri

Kao rezultat dvogodišnjih karantina i ograničenja uzrokovanih pandemijom, razumljivo je da su se kupovne navike  promijenile. Zapravo, prema nedavnoj studiji koju je naručila globalna agencija za e-trgovinu Melody, trećina nas vjeruje da ćemo manje kupovati bilo koje vrste u budućnosti.

Uz manje odlazaka u kupovinu, vlasnici kuća u Ujedinjenom Kraljevstvu žele uložiti u kvalitetne, dobro dizajnirane komade koji će izdržati test vremena. Dakle, dok se alternative u ravnom pakovanju mogu činiti isplativim i praktičnim rješenjem, više nas nego ikad uviđa beskrajne prednosti koje dolaze s ulaganjem u rješenja za pohranu po narudžbi u svim dijelovima kuće.

Imajući ovo na umu, evo nekoliko smjernica Willa Lynea, vodećeg dizajnera i suvlasnika Christopher Peters Kitchens and Interiors, o tome zašto je najbolje naručiti.

Ljepota bez granica

 

luxurylifestylemag

 

Bez sumnje, prva soba koja pada na pamet kada se razmatra vrijednost ormara po mjeri je kuhinja. Ali zaposlene porodice, zaposleni profesionalci i penzioneri podjednako su krivi za dizajniranje kućnog kuhinjskog prostora isključivo na osnovu funkcije ili oblika, a ne oboje. Ali postoji trik za harmonično kombinovanje to dvoje – prelijepo, ugrađeno skladište. Kada radite sa starinskim vlasništvom, integracijom jedinica u udubljenja u prostoru, bilo da je to bilo sa strane dimnjaka ili ispod stepenica, možete maksimalno iskoristiti mogućnosti skladištenja bez oduzimanja stila prostora.

Na suprotnom kraju ljestvice, luksuzne novogradnje često su blagoslovljene velikim tlocrtom i stoga se kuhinje mogu povećati kako bi ispunile više od pukog prostora za pripremu hrane. Ali, sa tako ogromnom površinom koju treba ispuniti jedinicama, radnim pločama, ostrvima i prostorima za sjedenje, mogućnosti mogu biti malo neodoljive. Rad s dizajnerom kuhinje po mjeri osigurat će da izvučete maksimum iz prostora, bez obzira na veličinu tlocrta.

Uglavnom, kuhinjski dizajni po narudžbini daju se luksuznim nekretninama jer se ukupna estetika može podići. Standardne opcije, iako su generalno isplative, ograničene su na boje i karakteristike dizajna. Tajna stvaranja doma sa pravim osjećajem luksuza dolazi od osiguravanja da svaki prostor teče bez napora, iz jedne sobe u drugu. To se često postiže pažljivim razmatranjem palete boja u cijeloj imovini, unoseći tonove iz glavnih dnevnih prostora u kuhinjski prostor, spavaću sobu, pa čak i vanjske prostore, za cjelokupnu kohezivnu šemu. Kuhinjske kompanije po narudžbi imat će više prostora za usklađivanje boja i unošenje drugih stilskih aspekata nekretnine, bilo da su stilski ili moderni.

 

Ljepota za početak

 

luxurylifestylemag

 

Prostori za odlaganje i pomoćni prostori zaista imaju koristi od elegantnih rješenja za skladištenje koja su sinonim za ormare po narudžbi, jednostavno zato što prostor postaje produžetak kuhinjskog prostora, a manje praktična naknadna razmišljanja.

Ako vaša prtljažnica treba da ispunjava dvije funkcije – prostor za odlaganje i pomoćnu prostoriju – onda maksimalno iskoristite ormare po narudžbi kako biste uspješno maksimalno iskoristili prostor. Baš kao što biste integrirali frižider u kuhinju, ovdje možete sakriti perilice i sušilice rublja iza prekrasnih vrata za klasičan izgled. Uključite radnu površinu u jedno područje za pranje i sklapanje i potpuno odvojen prostor za odlaganje. Dodajte nizove klinova – na visokim i niskim nivoima – za kapute, šešire i školske torbe, a zatim dodajte korpe za odlaganje povodaca i poslastica. A za dodatnu udobnost, uključite i kantu za veš za blatnjave čarape i peškire.

 

luxurylifestylemag