Predivna porodična kuća u New Yorku

SMIROS & SMIROS je poznata američka firma koja više od 30 godina usavršava propise uređenja u luksuznim stambenim, maloprodajnim i ugostiteljskim poslovima. Iako je zasnovana na bezvremenskim konceptima dizajna, svestrani opus firme se kreće od tradicionalnog do modernog, uključujući stanove u stilu Art Deco na Menhetnu i Moskvi; prostrana paladijska farma konja u Wellingtonu, Florida; renoviranje Historic Tudor Hall (oko 1550.) u engleskom selu, i South Beach Penthouse, da spomenemo samo neke.

Zaposleni arhitekato i dizajneri prilagođavaju svaki projekat prema jedinstvenom ukusu i životnom stilu svakog klijenta. Firma Smiros & Smiros je nedavno dobila Addison Mizner nagradu za mješoviti program Master Planning, a Američki institut arhitekata ih je nazvao “novim arhitektom seoskog mjesta”. Danas vam predstavljamo kuću Sands Point u Nju Jorku.

 

 

Porodična kuća koja dobro funkcioniše trebala je  formalne i neformalne prostore. Ovo renoviranje je osiguralo da ima oboje. Formalni prostori imaju elegantne podove od tamnog hrasta i tradicionalno su odvojeni za sebe. Kuhinja je otvorena i napravljen je prostor za doručak i porodičnu sobu stvarajući opušteniji protok kroz samu kuću.

U kući je postavljen parket od plavog hrasta da bi se poboljšalo raspoloženje. Kuhinja je potpuno redizajnirana sa bijelim ormarima i pločicama, pultom Cristallo Quartzite, prilagođenom čeličnom haubom sa starinskim mesinganim trakama i zakovicama u industrijskom stilu i plavim akcentima koji je povezuju s drugim prostorima. Formalne i neformalne oblasti ostaju različite, ali kao komad zahvaljujući konzistentnoj paleti.

smiros.com