Praktične ideje za male kuhinje

Jedan od prijedloga je da sa unutrašnje strane kuhinjskog ormarića okačite ono što svakodnevno koristite prilikom kuhanja poput varjača, prese za pire i sličnih pomagala. Možete da okačite sve što nije mnogo teško ili kabasto.

U kuhinjske ormare možete da stavite plastične kutije u koje ćete, prema vrstama (na primjer, začini) odložiti pojedine grupe hrane. Tako ćete mnogo lakše uvijek moći da pronađete ono što vam treba, a znaćete i šta morate da dokupite.

Plastične poklopce od kutija možete da smjestite u sušilicu za suđe. Poznato vam je da plastične kutije za odlaganje hrane ne treba da držite zatvorene jer dobijaju neprijatan miris, pa je ovo odlična ideja da ne zagubite poklopce.

U ormariće stavite male šipke kako biste napravili pregrade i bolje organizovali prostor, i u svaku od njih možete da stavite neke “tanje” stvari, poput daske sa sjeckanje ili poslužavnika. Za odlaganje šolja, flaša sa sosevima ili kesica smokija, kikirikija, keksa, čokolade, može da vam posluži plastični držač sa džepovima koji se često koristi u kupatilu, a možete da ga okačite na unutrašnja vrata od ostave.

U kuhinjski ormar možete i da stavite šipku na kojoj će da vise tiganji ili manje šerpe, a ispod će vam ostati prostor za još sudova. Da bi vam fioka bila uredna, obavezno kupite manje i veće plastične kutijice, grupišite stvari i lako ćete ih pronalaziti.

I na zidove možete da okačite razne stvari, poput šoljica za kafu ili šolja, što može i da ukrasi vašu kuhinju.

Izvor – novosti.rs