Jedinstvena: Kućica u potpunosti napravljena od čokolade, noćenje 50 evra

Često za neke kuće kažemo da su najljepše, najveće, najmanje, najčudnije… ali ova je zaista jedinstvena – ovo je naukusnija kuća na svijetu.

Izgleda kao drvena brvnara ali nije, ova kuća je napravljena od čokolade.

Jedinstven projekat osmislio je i proizveo Jean-Luc Decluzeau, renomirani proizvođač fine čokolade poznat po svojim čokoladnim skulpturama.

Čokoladna kućica prostire se na 18 kvadratnih metara, može ugostiti do četiri osobe i za njenu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade. Sretnici koji uspiju rezervisati smještaj u ovoj kućici provešće noć u ukusnoj dekadenciji, okruženi čokoladnim slasticama na svakom koraku. Cijena – 50 evra po noćenju.

Smještena je u staklenoj konstrukciji L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sèvresu.

Posebno izrađeni čokoladni detalji u kući uključuju sve, od zidova i krova do kamina, stolića, sata, šoljica i knjiga. Čak je i luster od čokolade. Ali čokoladna avantura tu ne završava. U dvorištu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade te nevjerovatne gredice cvijeća u potpunosti, pogađate, od čokolade.

Dobra vijest za okorjele čokoladoljupce jest da je velik dio primamljivih sadržaja kućice zapravo jestiv, barem za sretnike koji su uspjeli rezervisati noćenje preko Booking.com-a.

Svi zainteresovani za boravak u ovom čokoladnom ostvarenju snova moraju biti brzi jer je moguće rezervisati samo nekoliko datuma. U 10 sati ujutro (po srednjoevropskom vremenu – CET) 19. i 26. septembra biće moguće rezervisati jedno noćenje (5. i 6. oktobra)

“Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku izgraditi pravu Čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti!” kazao je Jean-Luc Decluzeau, majstor čokolatijer, kipar i dizajner i dodao: “Nadam se da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu”.

(Index.hr)