Počela gradnja najviše zgrade u Kanadi

Gradnja zgrade The One, koja će biti 306 metara visoka i time najviša zgrada u Kanadi, upravo je započela u Torontu. Dizajn zgrade je djelo firmi Foster + Partners i CORE Arhitects, a novi dodatak horizontu u Torontu biće smješten između centra grada i četvrti Yorkville.

Sa 85 spratova, One će biti najviša zgrada Kanade i druga najviša struktura nakon CN tornja u Torontu. Dijagonalni, vertikalni i horizontalni elementi u boji bronze činiće prepoznatljivi egzoskeletni okvir koji će obavijati staklenu fasadu.

The-One-by-Foster-Partners-3-889x667

Osim stanova, tu će biti i trgovine na nekoliko spratova, kafići i restorani a zgrada će imati pristup podzemnoj pješačkoj mreži. Stambeni dio baziran je na fleksibilnim modulima veličine 57 m² koji se mogu konfigurisati u različite rasporede. Luksuzni penthausi nalaziće se na višim spratovima i imaće pogled na jezero Ontario.

The-One-by-Foster-Partners-2-889x533

Stanari će moći uživati ​​u zajedničkim spa i fitness prostorijama, biblioteci, prostorijama za formalne zabave i velikoj terasi okrenutoj prema jugu. Završetak gradnje planiran je za 2020 godinu.

The-One-by-Foster-Partners-5-889x654 The-One-by-Foster-Partners-4-1020x610