“Bema” i Marinko uvijek podrška: Donacija Institutu za genetička istraživanja

Tvornica obuće “Bema”, koju već skoro dvije decenije sa velikim uspjehom vodi ugledni privrednik i humanista Marinko Umičević, nastavlja svoju misiju humanosti i podrške, po čemu su prepoznatljivi i širom granica naše zemlje.

Ovoga puta, “Bema” i Marinko su donirali deset pari klompi Instututu za genetička istraživanja Univerziteta u Banjaluci, a iskorištena je i prilika da se razgovara i o drugim temama.

“Tom prilikom smo razgovarali i odlučili da ponovo pokušamo da pokrenemo inicijativu, te da napravimo projekat u kojem bi u učestvovali Vlada RS, Institut i tvornica obuće. Prema tom projektu u pogonu Tvornice obuće “Bema” bile bi postavljene saksije sa biljkama koje upijaju miris ljepila”, rekao je Umičević, čiju brigu za zdravlje radnika nikada ne treba dovoditi u pitanje, jer je riječ o čovjeku koji se na sve načine trudi da poboljša uslove rada svojih zaposlenih u “Bemi”, pa bi se upravo na njega mnogi rukovodioci firmi u Srpskoj trebali ugledati i poput njega smatrati svoje radnike glavnim resursom.

Prema njegovim riječima, postavljanje saksija sa biljkama koje upijaju miris ljepila bi bio revolucionaran pristup, prvi put primjenjen u industriji obuće.

“Međutim, taj projekat nije prošao u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje RS, za vrijeme mandata ministra Srđana Rajčevića. Apelujem na sadašnjeg resornog ministra Željka Budimira da se uključi i da ponovo aktiviramo projekat s obzirom na to da su za njega zainteresovane i druge firme iz industrije obuće, kao i inostrani partneri”, istakao je Umičević i dodao da bi to bio veliki iskorak po pitanju ambijenta u pogonu, te je izrazio nadu da će projekat da zaživi.

N.Sp.