Poboljšajte svoj dom uz odabir prave kapije

Želite da poboljšate eksterijer svog doma? Onda je kapija za prilaz savršena opcija za vas.

 

 

Kapije za prilaz su jedno od najefikasnijih poboljšanja doma koje možete napraviti. Ne samo da ćete poboljšati estetiku vašeg prilaza, već ćete poboljšati sigurnost doma i dodati vrijednost svojoj imovini. Osim toga, zaštita vašeg doma iza zadivljujuće kapije je savršen način da osigurate privatnost i bezbrižnost. Uz toliku raznolikost pogodnosti, nije ni čudo što je dodavanje kapija za prilaz jedan od najčešćih dodataka za luksuzne kuće

Ako razmišljate o instaliranju kapija za prilaz, ovo su tri glavna razloga da krenete naprijed.

1. Ljepota i praktičnost

Ako tražite zgodan način za kontrolu pristupa vašem prilazu, ne tražite dalje. Sa naprednim automatizovanim sistemom, imaćete kontrolu ko ulazi i izlazi, čuvajući svoju decu, kućne ljubimce i imovinu. 

Automatski otvarač je jednostavan za rukovanje i praktičan način za otvaranje i zatvaranje kapija po svim vremenskim prilikama. Ili se možete odlučiti za instaliranje kompletnog interfonskog sistema za potpunu kontrolu na daljinu. Iako postoji nekoliko fantastičnih gotovih izbora, set kapija od kovanog gvožđa po mjeri može vašem domu dati prepoznatljiv izgled.

 

2. Privlačnost i vrijednost

Svako ulaganje u poboljšanje vašeg doma treba da doda što je više moguće vrjednosti. Na primjer, poboljšanjem privlačnosti ivičnjaka, možete dodati do pet posto vrijednosti vaše imovine. Međutim, konačni iznos može ovisiti o dizajnu, kvaliteti izrade i ugradnje. 

Osim što je vaš dom atraktivniji za potencijalne kupce, vaše kapije su atraktivna sigurnosna karakteristika. Stoga će dodavanje mehanizma automatskog zatvaranja također povećati vrijednost vaših kapija za potencijalne kupce.

 

3. Zaštita i sigurnost

Zaštita vašeg doma i osiguranje vašeg prilaza jedan je od najuvjerljivijih razloga za ugradnju kapija za prilaz. Bilo da imate problem sa životinjama koje zalutaju u vašu baštu ili neželjena vozila koja koriste vaš prilaz kao prekretnicu, par čvrstih i zgodnih kapija predstavljat će fizičku barijeru koja sprečava neželjene uljeze.

Preporučujemo ulaganje u sigurnosni sistem uključujući video kamere i svjetla sa senzorom pokreta kako bi se integrirali s vašim kapijama. Predstavljanje niza prepreka  provalnicima čini mnogo vjerojatnijim da će u potpunosti izbjeći vašu imovinu.