Održiva kolekcija baštenskog namještaja inspirisana Afrikom

Baštenski namještaj je srce naših dvorišta i terasa, a izbor održivih materijala za njegovo dizajniranje omogućava nam da stvorimo skladno okruženje koje ne samo da zadovoljava našu potrebu za udobnošću i stilom, već i brine o prirodi. Kada je u pitanju održivi baštenski namještaj, prirodni materijali su nezaobilazni. Drvo, bambus, ratan i reciklirani materijali su samo neki od primjera koji se koriste za stvaranje održivih komada namještaja.

telenti

 

Ovi materijali ne samo da su ekološki prihvatljivi, već i dodaju prirodnu ljepotu i toplinu prostoru. Od klupa i stolova do ljuljaški i garnitura za sjedenje, održivi baštenski namještaj će očarati vaše dvorište i donijeti prirodu u samu srž vašeg prostora. Reciklirani materijali su sve popularniji izbor za održivu proizvodnju baštenskog namještaja. Ovi materijali se mogu pretvoriti u moderne i izdržljive komade namještaja koji su otporni na vremenske uslove i lako se održavaju.

 

Uz reciklirani baštenski namještaj, možete se osjećati dobro znajući da ste doprinjeli smanjenju otpada i zaštiti prirode. A ne morate brinuti ni za estetiku! Kada je u pitanju ova stavka, boje inspirisane prirodom su idealan izbor. Neutralne zemljane nijanse, kao što su bež, smeđa i zelena, stvaraju miran i harmoničan izgled koji se sjedinjuje sa okolinom. Ove boje se mogu kombinovati sa šarenim jastucima ili detaljima od prirodnih materijala, kako bi se unjela svježina i tekstura u prostor.

Imajući sve to u vidu, italijanska kompanija Talenti stvorila je kolekciju održivog baštenskog namještaja inspirisanu Afrikom. Estetski sofisticirana, ali jednostavna u svojim geometrijskim oblicima, nova i neodoljiva kolekcija u prvi plan stavlja upravo estetiku i zanatsko umjeće, i to kroz susret različitih kultura i ljubavi prema prirodi, ali prije svega Africi.

Ako sofu karakteriše plemenita estetika koja zrači snagom i ljepotom afričkih zemalja, fotelja za dnevnu sobu na otvorenom izgleda kao tron gde tkanje tkanina i bezbroj niti koji podupiru naslon imitiraju dizajn zaštitne čaure: elementi koji se savršeno uklapaju sa dnevnim krevetom, a posebno sa stolovima čiji vijugavi oblici prate senke netaknute šume, katapultirajući nas u paralelnu dimenziju mira i harmonije.

telenti

 

Drvena podloga je u kontrastu sa naslonom gde su bezbrojne niti tkanine utkane i razvučene preko strukture, a mekani jastuci daju udobnost sedištu i širokom naslonu. Karakteristike korišćenih materijala i završnih obrada čine proizvod posebno otpornim na sunce, vodu i habanje. Kolekcija nazvana Karen je dizajnirana da bude protagonista spoljašnjih postavki, ali i da bude dijalog sa drugim elementima nameštaja u kolekciji.

Za kompaniju Talenti održivost nije hir, već poslovna filozofija koja se prevodi u istraživanje, razvoj i kombinaciju dizajna i tehnologije. Odgovoran odnos prema okolini koja nas okružuje je nesumnjivo cilj koji kompanija u svijetu na otvorenom mora da teži. Kada Talenti razmišlja o proizvodu, već od faze koncepta, želja je da se stvori kvalitetan dizajn koji će trajati.

telenti

Brend je čvrsto uvjeren da je dugovečnost proizvoda, a samim tim i materijala koji ga čine, prvi odlučujući korak na putu održivog razvoja i ka održivosti uopšte. Ova nevjerovatna kolekcija inspirisana Afrikom je savršen dokaz za to!