Pet savjeta za sigurno čišćenje LCD televizora

Ako ste još uvijek u potrazi za pravim načinom čišćenja vašeg LCD-a, portal Tips and Tricks vam donosi pet efikasnih načina za što detaljnije čišćenje televizora.

Televizori s ravnim ekranom nude dobar kvalitet slike, ali većina ljudi nije upućena u pravilan način njihovog čišćenja. Tačnije, malo je poznato da neki proizvodi mogu dovesti do oštećenja, zbog čega ih je potrebno izbjegavati.

Većini televizora potrebno je lagano brisanje mekom i suvom krpom. Međutim, ako to nije dovoljno, evo nekoliko savjeta za što sigurnije čišćenje.

Vinsko sirće

Najprije nježno obrišite ekran suvom tkaninom kako biste uklonili čestice prašine. U jednakom omjeru pomješajte destilovanu vodu i vinsko sirće. Potopite svoju krpu u ovu mješavinu i obrišite ekran, a zatim suvom krpom uklonite bilo kakav višak vlage.

Sredstvo za čišćenje prozora

Nanesite sredstvo za čišćenje prozora na mekanu krpu i lagano obrišite ekran. Međutim, važno je da nikad ne prskate sredstvo direktno na TV ekran. Nakon toga suvom krpom posušite televizor.

Sapun za ruke

Za čišćenje televizora u pojedinim situacijama može vam dobro doći i razblaženi sapun za pranje ruku u vodi. Međutim, ekrani nekih televizora ne podnose agresivna sredstva za čišćenje pa budite na oprezu.

Alkohol

Takođe, možete savršeno očistiti svoj televizor i tako što ćete krpom na koju ste prethodno nanijeli alkohol lagano prebrisati njegovu površinu.

Vazelin

Ako uočite ogrebotine na vašem ekranu, možete ih sakriti, vjerovali ili ne, vazelinom. Na pamučnu krpu stavite malo vazelina i lagano ispolirajte oštećeni dio.