Penthouse sa jedinstvenom teresom

Kula sa 36 spratova ima samo 82 jedinice, od jedne do tri spavaće sobe, a broj jedan se izdvaja među ostalima. Penthaus se osjeća kao plutajuća kuća smještena iznad grada i prostire se na 7.285 kvadratnih stopa. Postoji lijep privatni ulaz i recepcija koja vodi u srce doma, gdje čeka magija: prekrasan životni prostor otvorenog plana koji čini da jedinica izgleda nevjerovatno prozračna i prostrana. Jedna od najupečatljivijih karakteristika doma je šank dvostruke visine, koji može primiti do 24 osobe; podsjeća na šik, privatni društveni klub, sa svojim baršunasto zelenim banketima i dugačkim barom.

 

Kate Martin

 

Kate Martin

 

Nekoliko stepenica vodi do pet spavaćih soba. Ostali sadržaji uključuju prostranu trpezariju, bioskop, muzičku sobu, pa čak i tajnu sobu za degustaciju vina. Dizajniran je i za one koji vole da se zabavljaju i za one koji vole da uživaju u finijim stvarima u životu u udobnosti svog doma.

“Željeli smo stvoriti nešto potpuno drugačije od bilo čega drugog na svijetu”, kaže Kathrin Hersel, direktorica nekretnina u Center Pointu, za Robb Report . „Kupujete najvišu rezidenciju u londonskoj znamenitosti, tako da je unutrašnjost morala biti kao nijedna druga. Razmjer, rijetkost i grandioznost penthausa naglašeni su prostorima dvostruke visine i zaokruženom terasom, a sve u penthouseu je potpuno prilagođeno.”

 

Kate Martin

 

Kate Martin

 

Neprekidni, panoramski pogledi su dostupni sa svakog prozora, koji obavijaju cijeli dom i omogućavaju obilje prirodnog. U ovim pogledima se može uživati ​​i sa 1.890 četvornih stopa pune terase koja se pokriva (jedina te vrste u cijelom Londonu), koja uključuje pogled iz prvog reda na London Eye, Britanski muzej i druge znamenitosti.

Programer Almacantar je angažovao britansku kuću za dizajn enterijera Spinocchia Freund i blisko sarađivao sa osnivačicom Brigittom Spinocchia Freund, kako bi unjeo specijalizovani, prilagođeni dodir posebno u ovu jedinicu. Freund je penthouse dizajnirao u zabavnom, savremenom stilu, a ljepota se može pronaći u posebno odabranim detaljima. Dovela je Alice Temperley i Pierrea Freya da kreiraju tkanine za kućanstvo po narudžbi koje se mogu vidjeti u cijelom penthausu, a čak je kreirala i kolekciju porculana po mjeri zatrpezariju. Ljubitelji dizajna će uživati ​​u kolekcionarskom vintage namještaju, rijetkim tekstilima i elegantnim, visokokvalitetnim materijalima.

 

Kate Martin

 

Kate Martin

Penthaus takođe sadrži više od 2,6 miliona dolara specijalno naručenih umjetničkih dijela savremenih umjetnika kao što su Richard Long, Richard Wentworth, Eva Menz, Keita Miyazaki, Jeppe Hein i Bram Bogart. Umjetnička djela uključuju velike instalacije i kolekcionarske, jedinstvene komade. Ostale karakteristike uključuju pametnu tehnologiju, kao što je Crestron sistem kontrole kućne automatizacije.

Zgrada ima sadržaje u hotelskom stilu, kao što su fitnes centar, spa centar i beskonačni bazen sa pogledom na Oxford Street, između ostalog. Tu je i tim od 30 konsijerža koji su dostupni 24 sata dnevno.