Pampas trava apsolutni je hit na Instagramu, imamo sjajne ideje kako je uklopiti u baš svaki prostor

Trendovi u uređenju enterijera na Instagramu postali su, usudili bismo se reći, popularniji nego ikad. Posljednjih mjeseci tako najpopularnije domaće i strane influencerice dijele fotografije na kojima iz nekog ugla viri divna pampas trava.

Riječ je o ukrasnoj biljci koja može narasti do 80 centimetara, a ono što zapravo oduševljava Instagram populaciju su njeni raskošni, već na prvi pogled meki i elegantni cvjetovi koji pak mogu narasti i do dva metra.

Ono što nam se i samima najviše sviđa jest činjenica da pampas trava dolazi u čak nekoliko boja, od roze i sive, pa sve do bijele boje te ju je vrlo lako uklopiti u svaki već postojeći enterijer. Važno je spomenuti i kako je oktobar idealno vrijeme za dekorisanje životnih prostora pampas travom zato što ona cvate upravo u ovo doba, a kupiti je možete na tržnicama ili u cvjećarama po više nego prihvatljivim cijenama.

 

View this post on Instagram

 

Saturday western chill in my new #sOliver for #50years50stories ✨ @soliverfashion

A post shared by N. ☆ (@nikaturkovic) on

Zbog elegancije koju daje prostoru, pampas trava divno će se uklopiti u baš svaki kutak vašeg doma. Smjestite je u veliku vazu pa postavite u ugao dnevnog boravka, pomoću nje stvorite jednostavan, ali efektan ukras na trpezarijskom stolu.

Odličan detalj bit će i vijenac od pampas trave kojeg je jednostavno oblikovati uz samo nekoliko dodataka kao što je, na primjer, tanka žica, posebno nam se sviđa ideja pampas trave na visećim nitima iznad kuhinjskog stola ili instalacije koju možete smjestiti na zid baš svake prostorije.

Kako je pampas trava sama po sebi dovoljno raskošna, smještate li je u velike ili male vaze, birajte one jednostavnije, prozirne ili glinene kako biste postigli bolji efekt. Trik kojim se možete poslužiti jest i sprejanje ukrasne trave lakom za kosu kako bi duže vremena zadržala svoj elegantan oblik.

(Buro247)