“Pametni” kišobran iz Hrvatske

Pametni kišobran “Kisha” osmišljen je u Hrvatskoj u Rijeci, a “pametnim” ga čini ugrađeni Bluetooth čip putem kojeg će se spojiti na vaš telefon i pomoću aplikacije javiti vam da li je vrijeme da ga ponesete sa sobom iz kuće.

Takođe, ako se previše udaljite od svog kišobrana, on će vam to javiti kako ga ne biste zaboravili. Konstrukcija kišobrana otporna je na rđanje, a unutrašnji dio napravljen je od poliuretana, što čini “Kishu” otpornom na udare vjetra i smanjuje mogućnost izvrtanja kišobrana.

A dođe li ipak do toga, kišobran se neće uništiti jer vam proizvođači nude tri godine garancije.

pametni kisobran hrvatska

Za razliku od ranijeg modela koji je postojao samo u crnoj boji, do sada je proizvedeno nekoliko kolekcija kišobrana “Kisha” u različitim bojama i dezenima poput leopard, Tribal, Marshmallow,Optical Illusion dizajna, a neke primjerke su dizajnirali poznati hrvatski dizajneri i umjetnici.

kisha pametni kishobran

“Kisha” se može pohvaliti i dostupnom Android aplikacijom, pa sada tako uz devet Apple uređaja (iPhone 4s / iPhone 5 / iPhone 5s / iPhone 6 / iPhone 6 Plus / iPhone 6s / iPhone 6s Plus / iPad / iPod touch) “Kishu” možete spojiti i sa deset različitih Android mobilnih telefona (Samsung A3 / Samsung S6 / Samsung Galaxy S5 / Motorola Moto E / Motorola Moto G 2nd gen / Sony XPeria Z / LG Nexus 4 / LG Nexus 5 / HTC One M8 / HTC One).

Što se tiče trajanja beacona, “Kisha” sada koristi vlastiti brendirani beacon s produženim trajanjem baterije do 12 mjeseci.

kisha

Foto: Kisha