Ovo je trenutno najpopularniji trend uređenja kuhinja

kuhinja plave boje

Ako razmišljate o kupovini ili renoviranju kuhinje i na umu imate nešto moderno, ali ne isuviše daleko od tradicionalnog, ovaj trend uređenja kuhinja u 2017. možda bi mogao biti za vas – kuhinja plave boje.

Naravno, kuhinjski elementi u plavoj boji nisu novitet, ali postaju sve popularnije i to zahvaljujući malo drugačijim nijansama plave i završne obrade kuhinja.

kuhinja u plavoj boji

Dok su ranije bile popularne kuhinje u električno plavoj i to sa završnicom visokog sjaja, moderne kuhinje sada su u nijansi mornarsko plave.

Ona je duboka, ozbiljna, neutralna ali se ističe. Dobro izgleda na modernim kuhinjama ravnih fronti, ali još bolje na tradicionalnoj (reljefnoj) obradi kuhinjskih površina.

plava kuhinja moderna

Za luksuzniji izgled postavljaju se ručkice u zlatnoj boji, a za smireniji ručkice u srebrnoj ili istoj plavoj boji. Završnica je mat ili polumat, a može se kombinovati i sa bijelom bojom, na primjer, gornji elementi u bijeloj boji, a donji u plavoj.

plavobijela kuhinja

Ako vam je mornarsko plava previše, onda pokušajte se plavo-sivom bojom. Ona je znatno neutralnija, svjetlija i ima onaj efekt smirenosti i sofisticiranost. Ako birate ovu boju za kuhinju, nega bude u mat obradi, dok za stil ne morate brinuti jer će se u svaki savršeno uklopiti.


plavosiva kuhinja