Ideje za božićno ukrašavanje kuhinje

Veliki dio našeg vremena provodimo u kuhinji, posebno za Božić. Ipak, iz godine u godinu, prostorija koja nas tako dobro služi tokom prazničnog perioda često bude  zaboravljena  kada je  riječ o ukrašavanja.

Od ukrasnih vijenaca do idejnih božićnih rasvjeta, zaokružili smo savršena rješenja kako biste razveselili vašu marljivu kuhinju. Ove jednostavne ideje za božićni dekor obavljaju posao bez ikakvih problema ili zahtjeva za dragocjenim kuhinjskim prostorom.

 

Kredit za sliku: Future PLC

 

Kao glavna atrakcija svake kuhinje, šporet je idealna žarišna tačka za vaše ideje božićnog ukrašavanja kuhinje. Jednostavan svečani vijenac iznad šporeta lijepo uokviruje prostor. Preplitanje vilinskih svjetala u vijenac pomaže da prikaz bude još zadivljujući. Ako imate zidni stalak za kačenje lonaca i tiganja, ovo može poslužiti kao savršeno mjesto za ukrašavanje svjetlima.

 

Dunelm; Merry Neon Tube Light

 

Od božićnih figurica, ukrasa od papira do izražajnih neonskih LED svjetala, grupišite izbor ukrasa za stilizovanje fantastične svečane police. Zamijenite svoje svakodnevne potrepštine za svečanu alternativu; kao što su daske za sečenje u obliku božićnog drvca ili sezonski podmetači.

 

Lights4fun.co.uk

 

Stvorite ambijent uz svijeće. Ideje za božićne svijeće , bilo prave ili LED, nude intimnije osvjetljenje za one koji provode dosta vremena u kuhinji. LED svjetla su očigledan izbor za sigurnost, posebno u užurbanoj porodičnoj kuhinji, ali prave svijeće nude treperavi plamen koji djeluje očaravajuće. Samo pazite da prave svijeće ne ostavljate bez nadzora.

 

Dunelm

 

Svjetla na baterije su idealna za kuhinjske police jer im nije potreban mrežni utikač.

 

B&M

 

Future PLC

 

FuturePLC/ Claudia Dulak

 

Future PLC/ Colin Poole

 

Future PLC/ Tim Young

 

Lights4fun.co.uk

 

John Lewis & Partners

Ideal home