Ovaj masivni koncept TESLA hotela na točkovima daje naučno-fantastičnu sliku luksuznog života na Marsu

Dizajniran i osmišljen od strane kineskog umjetnika ‘LOONGT’, Tesla Mobile Resort Hotel je više od običnog Roadstera snimljenog u svemiru. To je struktura nalik mamutu na točkovima koja krstari Marsovim pejzažom, pružajući putnicima zadivljujući pogled na crvenu planetu.

Iako je po prirodi čisto naučna fantastika, Tesla Mobile Resort Hotel daje prilično živu sliku budućnosti. Zamislite zgradu koja je sposobna da se kreće, birajući najslikovitije mjesto za parkiranje, sa providnim setom kabina u unutrašnjosti koje stanarima/stanovnicima uvijek pružaju najbolji pogled. Da biste prije svega došli do hotela, prvo morate da otputujete do Marsa, a zatim otputujete do baze kratera gde je parkiran hotel Tesla Mobile Resort. Kada uđete u hotel, ima dosta aktivnosti u kojima se možete baviti, kako unutar tako i izvan masivnog vozila.

Dizajner: LOONGT

 

 

Vozilo se može podijeliti u 3 odvojene zone – prostor za zabavu na prednjoj strani, sa masivnim okretnim restoranom na vrhu, praćen teretanama, kockarnicama i drugim zabavnim prostorima odmah ispod. Ispod toga leže kapsule sa oznakama 01, 02, 03, itd. Ovo su rotirajuća vozila koja vam omogućavaju da idete na terenske ture po marsovskom pejzažu. Kada se vratite sa svojih avantura u odmaralištu ili na otvorenom, povucite se u svoje sobe u pokretnom ljetovalištu koje se probija do vrha Olympus Mons (najviša planina u celom našem solarnom sistemu) da biste imali spektakularan pogled na zalazak sunca. Možete se odlučiti i za vožnju balonom, u prozirnoj plutajućoj kapsuli koja se odvaja od odmarališta i lebdi na nebu iznad, pružajući vam spektakularan pogled na vanzemaljski planet i ono što bi moglo biti najslavniji (i najskuplji) zalazak sunca koji je dostupan naša vrsta!

 

 

Yanko design