Otvoren interaktivni dječji muzej stakla u Šangaju

Dok se ne otvori prvi Muzej dizajna u Kini, tu je prvi takav muzej namjenjen djeci. Ovaj obrazovni, vješto dizajnirani, prostor nekadašnji je industrijski pogon. Biro Coordination Asia je upotrebom prirodnih materijala stvorio prijatan prostor namjenjen djeci koji kroz igru i istraživanje uče nove stvari o dizajnu. Informacije, upakovane u formu instalacija na temu stakla, postepeno se pružaju mališanima koji kroz taj način istražuju temu ovog materijala.

Jednostavne multimedijalne instalacije omogućavaju djeci da saznaju kako munja može stvoriti staklo, kako radi prizma od stakla ili šta je to pametno staklo. Između učenja o staklu i igranja, djeca se mogu zabaviti i gledajući filmove ili pjevajući u akustičnoj sobi. Oni kreativniji mogu isprobati svoju vještinu crtanja na jednoj od postavljenih tabli.

U sklopu muzeja postoje radionica Uradi sam i kao i Gift Shop, u kom posjetioci mogu kupiti eksponate koje su vidjeli u muzeju ili neke od dečjih proizvoda iz radionice. Dječji muzej stakla raspolaže i posebnom salom koja se može iznajmljivati za proslave dječjih rođendana. Muzej ima i dva kafića u kojima se može uhvatiti predah od mnogobrojnih aktivnosti.

Održivost je bila poseban faktor u toku projektovanja ovog muzeja. Na ovo ukazuje i činjenica da je Dječji muzej stakla nastao u rekonstruisanoj staroj zgradi. Ovaj obnovljeni objekat sada ima i posebne filtere koji garantuju čist i zdrav vazduh djeci tokom igranja. Svi materijali koji su korišćeni u enterijeru su u skladu sa održivim načinom gradnje.

Ovaj multifunkcionalni muzej je novo, uzbudljivo mjesto za igru i edukaciju. Svojom raznovrsnošću nastoji da postane nova destinacija kulture za porodice sa djecom u Šangaju i okolini.

KidsMuseumOfGlass08-630x473

KidsMuseumOfGlass07-630x946

KidsMuseumOfGlass06-630x420

KidsMuseumOfGlass05-630x427

KidsMuseumOfGlass04-630x420

KidsMuseumOfGlass01-630x946

KidsMuseumOfGlass02-630x945

KidsMuseumOfGlass03-630x469

Izvor – gradnja.rs