Rješenja za male prostore: U plakar smjestili pola stana

Niko baš i ne sanja o tome da mu spavaća soba bude smještena u plakar, ali kad vidite ovo rješenje upravo bi to mogla postati vaša želja za uređenje.

Italijanski studio llabb takvom postavkom funkcionalnih zona omogućio je da stan od 35 kvadrata dobije sav potrebni prostor za odlaganje, ali i dva spavaća bloka.

plakar

Ogroman plakar izveden od univera ima dvije sekcije: desnu i lijevu. U desnoj sekciji organizovane su sekcije za odlaganje garderobe, dok lijeva sekcija skriva zanimljive elemente. Naime, velika dvostruka vrata otkrivaju ulazak u spavaću nišu sa bračnim krevetom i policama za odlaganje sitnica.

small-studio-apartment-interior-design-180118-1245-01

Ipak, ovo nije standarni plakar ni po čemu, pa tako ni po širini. Dakle, iako bi spavaći blok bilo pretenciozno nazvati sobom, ipak je bilo dovoljno prostora da se ubaci francuski krevet i prateći elementi tipični za spavaće sobe, jer je lijeva sekcija znatno šira od standardne desne.

small-studio-apartment-interior-design-180118-1245-03

Još je interesantniji krajnji lijevi dio plakara gdje stepenice, skrivene iza vrata, vode do spavaćeg bloka na spratu gde je smješten još jedan krevet.

small-studio-apartment-interior-design-180118-1245-04

Interesantno je da ima “prozor” koji otvara pogled ka dnevnom boravku.

small-studio-apartment-interior-design-180118-1245-05

U drugom dijelu stana, organizovan je dnevni boravak sa kuhinjom u niši, a tu je i trpezarijski sto.

small-studio-apartment-interior-design-180118-1245-06