Otvara se novi hotel sa dizajnom Zahe Hadid

Najnovije remek djelo arhitekture Zaha Hadid Architects je Morpheus hotel u Makau, koji zvanično otvara svoja vrata 15. juna.

Ovaj hotel dio je razvojnog projekta City of Dreams, koji zajedno izvode Melco Resorts i Entertainment Limited. Nevjerovatna građevina zapravo je dizajn kraljice moderne arhitekture, Zahe Hadid, a vrijedna je 1.1 milijardi dolara.

Struktura posjeduje taj futuristički kvalitet, koji djeluje kao da je izvan ovog svijeta, a koji je bio ključan u radu čuvene arhitekte. Egzoskelet ima posebnu jedinstvenost, kojom nas hipnotiše dok se obmotava oko kontura građevine.

Strukture koje su nalik mostima, a nalaze se u jezgru građevine, koriste se kao zajedničke trpezarije i lože, dok gornjih sedam spratova sadrže VIP gejming dijelove, tri vile sa bazenima, kao i šest dupleks vila i djelimično natkriveni krovni bazen.

U prizemlju, možete uživati u Pierre Herme Paris loži ili posjetiti jedan od tri restorana koja su u ponudi, pri čemu dva predvodi čuveni šef Alan Dukas.

Takođe, ova građevina ima dvanaest liftova, koji doprinose njenom futurističkom ambijentu. Spa centar ovog hotela takođe ide jedan korak dalje od onoga na šta smo navikli, jer posjeduje Snježnu Baštu, koja je prema navodima ispunjena pravim snijegom.

(luxlife.rs)