Oprema za kuhinjske ormariće

Iako nam izbor kuhinje – stil, boja, izgled i raspored ormarića, zaokuplja svu pažnju tokom uređenja kuhinje, posao se tu ne završava. Bez obzira na njen izgled i veličinu, na kraju je uvijek u kuhinji najbitnija organizacija. Uz mnoštvo predmeta, posuđa, aparata, namirnica… preglednost treba da je na prvom mjestu. Na kraju, u kuhinji želimo urednost, efikasnost i ekonomičnost.

 

Organizatori za unutrašnje elemente su moderan način razvrstavanja kuhinjske opreme i namirnica koji nam omogućavaju dobru preglednost, a jednostavno korištenje. U kuhinjske elemente se mogu postavljati naknadno, ali ako radite kuhinju po mjeri, svakako razmotrite na vrijeme koje organizatore želite.

 

Pregrade za ladice i ormariće

 

Kako biste izbjegli nered u ladicama i što lakše se snašli među odloženim stvarima, možete koristiti podesive pregrade. Pregrade za ladice, u zavisnosti od proizvođača, dolaze u nekoliko dimenzija, a na tržištu se mogu naći od pregrada za male ladice, za na primjer escajg, do pregrada za duboke ladice za organizaciju većeg posuđa poput šerpi i tava.

 

Poggenpohl-Accessories-Drawer-with-spice-jar-bank-spice-shaker-bank-and-curved-inserts-nut-tree

Pored toga, mogu se naći i umeci za police namijenjeni boljoj organizaciji čaša i sličnih posudica, tako da nema neiskorištenog prostora jer se pomoću njih iskoristi puna visina kuhinjskih ormarića u koje se stavljaju. Pregrade za ladice, podmetači i umeci pomažu da sve uvijek bude na svom mjestu, besprijekorno organizovano.

 

Izvlačni organizatori

 

Izvlačni organizatori koji se postavljaju u donje kuhinjske ormariće su istinski praktično i elegantno rješenje za uređenje kuhinje. Cijena im je viša od cijene običnih pregrada, a u vezi s izborom posavjetujte se s majstorom. Prilikom otvaranja, vrata elementa jednim potezom se izvlače napolje i omogućavaju jednostavan pristup svim pohranjenim stvarima.

 

pull-out-spice-drawer-modular-kitchen-cabinets

Mahom su izrađene od hroma, sa zaobljenom formom radi boljeg iskorištavanja, a mnogi moderni organizatori imaju integrisane ublaživače uvlačenja i izvlačenja za gotovo nečujno korištenje. Za visoke kuhinjske elemente mogu se naći visoki organizatori sa policama na više nivoa, a kod nekih se visina police može podešavati.

 

0d30ed222fb5bdc14c61687cebcce654

Od izvlačnih organizatora najčešće se koristi ladica ispod sudopera koja se montira na frontu, zatim izvlačne korpice koje mogu sadržavati držače za boce, bočne izvlačne korpe, te nosači tanjira.

 

513f666d74c5b650bb0018ea._w.540_s.fit_

Posebno su popularni praktični okretni mehanizmi koji se koriste za jednostavno odlaganje stvari u elementima na uglu koji su veliki, a često neiskoristivi zbog teške dostupnosti.

 

kitchen-cabinet-lazy-susan-cabinet-organizers-large