Nova bolnica u Doboju će koštati bar 60 miliona dolara

nova-bolnica-doboj

U Kini je proteklih dana dogovorena i izgradnja nove bolnice u Doboju. Dok se čekaju detalji sporazuma s Kinezima, u Doboju kažu da je sve spremno za gradnju i da nema prepreka.

Zemljište na lokaciji bivše kasarne na Usori, kod Centra za dijalizu, spremno je za gradnju objekta nove bolnice. U rukovodstvu bolnice kažu da su uradili idejno rješenje objekta koje će imati pet spratova i 20.000 kvadratnih metara površine, gdje bi bile smještene sve službe.

Trebalo bi da košta oko 60 miliona dolara, ali konačna cifra zavisiće od kineskog projekta. Sve službe će biti na jednom mjestu, a zaposleni će se obučiti za rad na novoj opremi.

nova-bolnica-u-doboju

Prema važećem idejnom rješenju nova bolnica imaće sve službe kao i postojeća, uz dodatnu palijativnu njegu. Pored nje biće sagrađen i heliodrom.

„Predviđeno je da nova bolnica bude potpuno novi pravni subjekat, bez ikakvih obaveza koje su nastale od ove bolnice i sa ovim neophodnim osobljem za funkcionisanje bolnice. Nova bolnica će sigurno imati manje radnika nego postojeća, s obzirom na to da neće biti potrebe za nekim službama” rekao je direktor dobojske bolnice Vlado Đurđević, a prenosi dobojski.info.

On je dodao da će od velike koristi biti i postojeći objekat dobojske bolnice. S obzirom na to da su posljednjih godina rađena mnoga ulaganja i rekonstrukcije zgrada mogao bi da posluži, između ostalog, za đački i studentski dom, penzionerski ili gerijatrijski centar i druge potrebe neophodne gradu.