Njega i ljepota iz ruže

Zbog prekomjernog znojenja i vrućine, koža tokom ljeta može postati iritantna, crvena i sklona alergijskim reakcijama, što može rezultirati osipom ili crvenilom. Prirodno sredstvo kojim možete ublažiti i spriječiti iritacije kože je ružina vodica, koja ima osvježavajući efekat.

Ružina vodica je 100% prirodno sredstvo za njegu kože, koje divno miriše na damask-ruže. Ova tekućina spada u najstarija sredstva za uljepšavanje kože lica, a u Indiji je jedan od osnovnih kozmetičkih preparata svake žene i djevojke.

Dobrobiti ružine vodice za kožu su brojne. Pomaže koži u održavanju prirodnog PH balansa, pomaže u tretiranju akni, dermatitisa i ekcema, dubinski hidratizira kožu, revitalizira je i omekšava, zatim umiruje i tonira kožu. Zahvaljujući svom antibakterijskom djelovanju, vodica čisti kožu, njena antioksidativna svojstva pomažu ćelijama kože u regeneraciji, a redovnom upotrebom umanjuje znakove starenja kože.

Ružinu vodicu možete koristiti na brojne načine.

Mirisni sprej za tijelo

Tokom ljeta, usljed znojenja i mogućih reakcija kože na kombinaciju sastojaka iz parfema i izloženosti kože Sunčevim zrakama, parfem može izazvati iritacije i alergijske reakcije na koži. Izbjegavajte parfeme tokom ljeta (barem tokom dana), posebno ako imate osjetljivu kožu.

Kao alternativu parfemu možete koristiti ružinu vodicu. Možete je pohraniti u bočicu s pumpicom i koristiti kao mirisni sprej za tijelo tokom ljeta.

Osim što ćete neodoljivo mirisati na ruže, pomoći ćete koži da se brže oporavi, umiri i osvježi na prirodan način.

Tonik za čišćenje lica

Ako nekoliko kapi ružine vodice ukapate na pamučni jastučić za čišćenje kože lica, dobićete odličan tonik za njegu kože lica.
Budući da se radi o 100% prirodnom proizvodu za njegu kože, ružinu vodicu možete koristiti čak i ako imate vrlo osjetljivu kožu, sklonu iritacijama i osipima, te alergijama na hemijske preparate iz kozmetike.

Za kupke

Ako ukapate desetak kapi ružine vodice u kupku za stopala ili tijelo, dobićete opuštajuću kupku s mirisom ruže, te svim dobrobitima koje ružina vodica pruža koži.

Dodatak dnevnoj kremi za lice: Nekoliko kapi ružine vodice možete dodati svojoj dnevnoj kremi za lice. Svaki put kada nanesete svoju dnevnu kremu, ovaj “tajni sastojak” pomoći će vašoj koži da bude mekša.

Kao sredstvo protiv podočnjaka

Ružina vodica odlično je sredstvo i za njegu kože oko očiju. Natopite komadić pamučne vate ružinom vodicom i postavite ga na oči (poput kolutova krastavca) dvadesetak minuta.
Osim umirivanja podočnjaka, ružina vodica pomoći će očima da se umire nakon cjelodnevne izloženosti suncu i prašini.