Praznici stižu u Bijelu kuću: Zavirite u dom porodice Obama

Unutrašnjost krasi 26 jelki ukrašenih 3D ukrasima, ali najviše pažnje privlači replika Bijele kuće od medenjaka teška gotovo 190 kilograma.

Praznici su stigli u Bijelu kuću, a ove godine u izradu dekoracija uključili su se umjetnici, studenti i inženjeri iz cijelog SAD-a. Unutrašnjost krasi čak 26 jelki s 3D printanim ukrasima, dok jedno od njih čuvaju pomične replike kućnih ljubimaca, psići Sunny i Bo, piše USA Today.

Ove godine ukrasi su digitalni, pa čak i posjetitelji mogu sudjelovati u dekoraciji. Na zidu je postavljena interaktivna snježna instalacija na kojoj se vide svi pokreti ljudi. Tako izgleda kao da se posjetitelji igraju na snijegu.

Girlande naglašavaju ulaze, kamine i portrete bivših predsjednika, a ispod slike Abrahama Lincolna nalazi se natpis “Winter Wonderland” ispisan slovima za društvenu igru Scrabble. Međutim, najviše pažnje privlači Bijela kuća od medenjaka teška 190 kilograma. U njezinoj je izradi potrošeno 11 kilograma šećera, 18 kilograma marcipana, 36 kilograma tijesta od medenjaka, 11 kilograma mase za ukrase i više od 113 kilograma šećerne paste.

Očekuje se da će tijekom praznika Bijelu kuću posjetiti više od 65.000 posjetitelja.

A gingerbread White House cake sits upon a table in the State Dining Room of  the White House in Washington

Animated replicas of Obama dogs Sunny and Bo are seen in the Booksellers of  the White House in Washington

A man walks toward the The White House Christmas tree in the Blue Room of the White House in Washington

Scrabble pieces make up the words Winter Wonderland under a painting of Abraham Lincoln in the State Dining Room of the White House in Washington

A Douglas Fir Christmas tree, from Pennsylvania, sits on a horse-drawn wagon while awaiting to travel up the main driveway at the White House in Washington

A gingerbread White House cake sits upon a table in the State Dining Room of  the White House in Washington

Ornaments hang upon the White House Christmas tree in the Blue Room of the White House in Washington

Izvor- 24sata.hr