Neočekivane upotrebe laka za kosu koje će vam uštedjeti novac

Lak za kosu je koristan saveznik u friziranju, ali upotrijebiti ga možete i na mnoge druge načine u domu. Otkrijte kako možete iskoristiti lak za kosu i tako uštedjeti vrijeme i novac.

1. Produžava trajanje božićnog vijenca
Vijenci od svježih grančica jelke počinju gubiti svoju svježinu već sedam dana nakon kupovine. Da biste im produžili trajnost, poprskajte iglice lakom za kosu.

2. Produžava svježinu cvijeću
Ljudi koji obožavaju cvijeće žele da im dekorativni buketi potraju što duže. Malo laka za kosu s unutarnje strane lišća, peteljki i latica pomoći će vam u tom naumu.

3. Ubrzava sušenje laka za nokte
Nemate vremena čekati da vam se osuši lak za nokte? Pošpricajte ga s lakom za kosu i tako ubrzajte ovaj proces. Lakom za kosu možete fiksirati i make-up od razmazivanja. Isto tako, lakom za kosu možete očistiti mrlju od laka za nokte na drvenim površinama.

4. Čisti mrlje od tinte
Jeste li bili neoprezni s kemijskom olovkom, pa sada imate mrlju od tinte na svojoj odjeći? Ne brinite, poprskajte mrlju sa sprejem za kosu, i tinta će se lakše ukloniti s površine.

5. ‘Pomlađuje’ zavjese
Ako želite da vam zavjese izgledaju novo, poprskajte nekoliko slojeva laka za losu na njih. Pustite da se osuši jedan sloj, prije nego što ponovo aplicirate sprej.

6. Zaštitiće umjetnička djela
Iz veće udaljenosti poprskajte malo laka za kosu na umjetnička djela svojih mališana, i tako ih spasite od uništavanja i razmazivanja boje. Ovaj će vam trik najviše koristiti kod crteža s pastelama.

7. Odbija bube
U hitnim situacijama lak za kosu može poslužiti i kao repelent protiv buba.

8. Fiksira ukosnice
Aplicirajte lak za kosu na ukosnicu, pa ih onda stavite u kosu. Lak za kose igraće ulogu ‘fiksatora’, a ukosnice vam neće tako često ispadati s glave.

9. Produžava vijek trajanja najlonki
Poprskajte lak za kosu na predio prsta novih najlonki i tako produžite njihovu trajnost.

10. Sprječava uništavanje čavlića
Jednom kada ste zašarafili čavao, glavu istoga poprskajte lakom za kosu. Na ovaj način stvorit ćete zaštitni sloj koji će čuvati metal od uništavanja u svakodnevnoj upotrebi.

Izvor- zadovoljna.hr