Najpoznatija kuća iz serije “Seks i grad” i problemi stvarnih stanara

U ogromnom New Yorku postoji nebrojeno impresivnih građevina, ali jedna kuća je zanimljiva svim fanovima serije “Seks i grad”. Hiljade turista koji dolaze svakodnevno u Veliku jabuku žele da se slikaju ispred zgrade u kojoj je glavna junakinja serije, Carrie Bradshaw, imala stan.

I adresa je dobro poznata, Upper East Side, broj 245 u Istočnoj sedamdesettrećoj ulici.

Ali ova nekretnina ispred koje su snimane scene Carrienog stana nalazi se ustvari u West Village. U ulici Perry ispred broja 64 je ustvari Carrie dobijala poljupce od svojih momaka u prve tri sezone serije, a kasnije ispred broja 66, jer je to stepenište impresivnije.

Zgrada je sagrađena davne 1866. godine kao dom za jednu porodicu. Kasnije je renovirana i podijeljena na tri stana.

Godine 1996. cijela zgrada je kupljena za 241.000 dolara, a 2012.godine je prodata za skoro 10.000.000 dolara (9,85 miliona da budemo precizni).

Sadašnji vlasnici nisu oduševljeni hordama turista koji svakodnevno dolaze da se slikaju ispred Carriene kuće, pa ispred stoji lanac i natpis na kojem piše da je kuća pravi dom ljudima i da se ne penju na stepenište. Takođe, mole se posjetioci da ne ostavljaju smeće i čaše od kafe!

Slikanje je dozvoljeno ali samo na trotoaru, dok god ne stanete na stepenik. I glumica Sarah Jessica Parker, koja inače živi u blizini, imala problem prije par godina kada se slikala na čuvenom stepeništu za reklamu.