Mrzite peglanje? Postoji odličan trik za ravnanje odjeće

Ako ste jedna od onih osoba koja ne voli peglanje odjeće vjerovatno vam je stalo da znate kako što više smanjiti potrebu za peglanjem čiste odjeće.

Ukoliko imate sušilicu ovaj trik će vam pomoći i kada ste u žurbi. Ubacite dvije do tri kockice leda unutra i postavite program za jako grijanje na svega nekoliko minuta. Odjeća će izaći meka i bez ijednoga nabora. Oni koji su testirali ovu metodu slažu se da su rezultati impresivni.

Čarolija se događa kada se led počne topiti od vrućine i pretvori se u vodu, a potom u paru. Zvuči poznato? Da, upravo na tom principu radi i pegla. Sušilica pari odjeću i tako izglađuje nabore. Savjet je jedino da ne prepunite sušilicu kada radite trik s ledom. Možete komotno staviti nekoliko majica i jedne hlače, na primjer.

Postoje i druge metode za izbjegavanje peglanja, uključujući stavljanje odjeće na vješalicu čim je izvadite iz sušilice. Dok je još topla, odjeća vam se neće gužvati. Ako nemate sušilicu, pomoći će ako veš prije kačenja na sušenje složite kao za ormar i pustite da odstoji neko vrijeme.

Neki, pak, umjesto pegle koriste fen za kosu, neki na zgužvani komad stave vlažan peškir, a ima i jedan poseban sastojak koji zaglađuje nabore – sirće.