Mjesto gdje možete sanjariti

Dizajnerica interijera Sarah Poniatowski iskoristila je svoju vezu s francuskom obalom kako bi stvorila koncept mirnog kupatila za Axor koji kombinuje pločice od tikovine, tikovine i bronzane elemente.

 

Poniatowski, osnivač Maison Sarah Lavoine , dizajnirao je koncept kao dio Axorovog Distinctive projekta, koji predstavlja personalizirane ideje kupaonice vodećih arhitekata i dizajnera.

Dizajnerka sa sjedištem u Parizu odgovorila je na upit obalnom unutrašnjom i vanjskom kupaonicom, pozivajući se na mjesto gdje se osjeća najpovezanije s prirodom. Cilj je bio naglasiti okruženje sa unutrašnjim i otvorenim kupatilom i stvoriti opuštajući prostor sa osjećajem ljetnog odmora.

 

 

 

Koncept Poniatowskog uključuje prostor za tuširanje na otvorenom koji teče iz glavne kupaonice, gdje višestruka vrata, velika ogledala i lamela dopuštaju obilje svjetla i poboljšavaju osjećaj uronjenja u prirodu.

Drvene podne ploče i obloge duž zidova i plafona daju prostoru utisak kao u kabini, ali oživljeni materijalom i kombinacijama boja Poniatowskog. Uz obloge od sirovog borovog drveta i okvire od tikovine, unutrašnjost sadrži kadu i umivaonik od travertina, pločice od tikovine i, u unutrašnjem tušu, dio od raznobojnih Zellige pločica koje uvode blokove tamno ljubičaste i blijedo ružičaste.

Poniatowski je kreirala svoju konceptualno kupatilo kako bi odgovarala zamišljenoj ličnosti koja voli putovati i cijeni život brzim tempom, a istovremeno zna kada treba stajati mirno i razmišljati.