Mijenjamo izgled spavaće sobe

Iako se na prvi pogled ne čini kao složen zadatak, uređenje spavaće sobe često postane proces koji traje veoma dugo. Teško je odrediti trendove za uređenje spavaće sobe, jer se uvijek teži kreiranju prostora ugodnog za odmaranje i punjenje baterija, ali ipak postoje neke tendencije koje postavljaju dizajneri enterijera i blogeri koji se bave uređenjem prostora.

 

Generalno gledajući, oni pokušavaju napraviti odmak od ustaljenog, već pomalo dosadnog izgleda spavaće sobe uvodeći hrabrije boje, inspirativne dekore i neočekivane detalje, ali bez gubljenja funkcije spavaće sobe.

 

Zato, ako nemate inspiracije za uređenje, pročitajte šta predlažu trendseteri.

 

Bogate, jake boje

 

Jedan od osnovnih principa pri uređenju doma je upotreba svijetlih i nježnih boja. Međutim, pravila se mijenjaju, a dizajneri sve više u spavaću sobu uvode tamnije boje, pa čak i crnu. Ako vam se dopada ova ideja, ali ne želite odmah pretjerati s isuviše tamnom bojom, pokušajte sa bojom žalfije ili sivom. Takođe, možete pokušati i s kombinovanjem različitih nijansi iste boje, rezultati mogu biti zadivljujući.

 

Est-Magazine-Meme-Design-HighburyGrove10

 

Minimalizam

 

Manje je više, ali ipak ponekad je manje – jednostavno manje. Bez obzira na veličinu, način uređenja spavaće sobe treba da odiše smirenošću, jednostavnošću i redom. Ponekad se to zna okrenuti u hladnu prazninu koja nikako ne mami na opuštanje. Nekoliko efektnih komada namještaja i ukrasa, nužni ormar i polica su količina elemenata u dnevnoj sobi na kojoj bi trebalo da se zaustavimo. Čak su i brojni šareni jastučići na krevetu nešto što ostaje iza nas.

 

DSC_0011

Teksture

 

Bez obzira na to da li se radi o posteljini, nekom komadu namještaja, tepihu ili ukrasu na zidu, teksture su veoma poželjne u spavaćoj sobi. Ovo imajte na umu ako sobu uređujete minimalistički, tek neophodni komadi namještaja i probrani dekori s teksturama će izgledati toplije i bogatije.

cd22cc080fcf6b06c8d3f966df08f1a4

 

Dašak popularnog stila

 

Industrijski stil trenutno je najpopularniji te je logično da se njegov uticaj vidi i u spavaćoj sobi. Sve više možemo vidjeti spavaće sobe sa dekorativnim zidom od cigle, metalnim noćnim stolićima, lampama u industrijskom stilu… Ako vam se ovo čini previše hladnim za spavaću sobu, a ne možete odoljeti šarmu industrijskog stila, pokušajte s nekim manje upadljivim detaljem.

 

fader-01

swing1