Lični potpis u spavaćoj sobi

Težite da dom opremite tako da odiše stilom i dobrim ukusom i treba vam savjet stručnjaka?

Ako ste se našli u ovoj rečenici, pročitajte savjete i trikove koje koriste najbolji dekorateri za opremanje enterijera. Neki se odnose na savjete pri gradnji i opremanju, a neki na sitne trikove koji ne traže velika novčana ulaganja, a prostor čine drugačijim, ugodnim i ljepšim.

Spavaća soba je prostorija u kojoj treba da se osjećate dobro, sigurno i opušteno. Čak i ako dobro izgleda, ponekad jednostavno ne budi taj osjećaj prilikom boravka. Uz narednih nekoliko savjeta pokušajte iz svoje spavaće sobe izvući najbolje.

Vaš intimni pečat

Enterijer spavaće sobe je prvo što ugledate kada se probudite i posljednje što ugledate prije nego što zaspite. Ako želite okruženje koje će biti samo vaše i koje će imati vaš najintimniji pečat, kreirajte prostor koji će sadržavati dio onog što vi smatrate opuštajućim, duhovitim, neki vaš hir koji čini da se dobro osjećate.

Za nekoga su to “nespojive” kombinacije boja, za nekoga otkačena umjetnička djela, neobični predmeti… Šta god što će činiti da se osjećate dobro i opušteno.

girls-dorm-get-this-look

Zanimljivi dezeni

Kao što smo već naveli, udobna i ušuškana atmosfera spavaće sobe je nešto čemu svi težimo. Ako imate problem sa buđenjem, stvorite ambijent vizuelne stimulacije izborom različitih i zanimljivih dezena posteljine, zavjesa, tapeta… Inače, u spavaćoj sobi treba da vlada sklad, tako da za postizanje rješenja koje će biti zanimljivo, ali ne i agresivno i uznemirujuće, morate isprobati dosta kombinacija dok ne dođete do one prave.

2ba27ea6132d0dfca871e89faf25bc54

Malo romantike

Spavaća soba je intimna prostorija i u njoj svakako mora biti malo mjesta za romantiku, šta god ona predstavljala za vas. Dodaci u blijedoj pink ili crvenoj boji, diskretna rasvjeta i romantični detalji poput svijećnjaka, svježeg cvijeća i kvalitetne posteljine, neki su od uopštenih trikova za stvaranje romantičnog ambijenta. Ako imate mogućnosti, postavljanje laganog baldahina pretvoriće sobu u oazu romantike.

CI-Thibaut_Lily-of-the-valley-bedroom-wallpaper_s3x4.jpg.rend.hgtvcom.1280.1707

Nestandardno uzglavlje i noćni stolić

Zapravo, ne morate imati ni jedno ni drugo, ali ako vaša spavaća soba žudi za razbijanjem monotonije, pokušajte s promjenom uzglavlja i noćnog stolića. Za brzu i efektnu transformaciju možete na zid uzglavlja zalijepiti tapetu, a umjesto standardnog noćnog stolića postavite neki neočekivan komad namještaja.

layers and layers

Rasvjeta

Dobro osvjetljenje u blizini, ne samo da je potrebno, nego i upotpunjuje izgled prostorije. Sada se lampe sve češće postavljaju na zid, time se štedi prostor na, obično pretrpanom, noćnom stoliću i dobija svojevrstan dekorativni element na zidu iznad kreveta, koji je često prazan.

eccentric-square-bedside-table-wooden-dresser-table-with-mirror-wall-mounted-lighting-with-painted-hardwood-floors-ideas-examples

Velika biljka

Bilo koja biljka će unijeti osvježenje u spavaću sobu, a posebno ona sa dekorativnim listovima. Ako želite malo dinamičniji izgled, predimenzionirana biljka će sigurno razbiti dosadu u sobi.

kirra-jamison-bedroom