Meduza, Satori i Bajaga na otvaranju Sea Dance festivala

Ovogodišnji Sea Dance festival trajaće četiri dana i biće održan od 27. do 29. avgusta u tirkiznoj uvali plaže Buljarica u Budvi.

Posebno iznenađenje je ekstra dan, pa će se najavljenim izvođačima 26. avgusta pridružiti planetarni hitmejkeri Meduza, multitalentovani umjetnik iz Amsterdama, srpsko-holandskog porijekla – Satori i legendarni rock sastav Bajaga i instruktori.

Osim novog talasa izvođača, Sea Dance festival, koji je dobitnik nagrade za Najbolji evropski festival, najavljuje i početak prodaje jednodnevnih ulaznica koja počinje u petak 30. jula.

Drugog dana festivala, u petak 27. avgusta na glavnoj festivalskoj bini će nastupiti Maceo Plex, Senidah, Vojko V, Tijana T i lokalci Raven TK u b2b setu sa Proximusom, dok su za treći dan, subotu 28. avgust najavljeni Tale Of Us i domaćini P.S. i O.G. feat distorsion. Poslednjeg festivalskog dana, u nedjelju 29. avgusta posjetioci će imati priliku da uživaju uz Borisa Brejchu, Ann Clue, z++, Who See i 84Bit.

 

Prvi i najpopularniji singl italijanskog producentskog sastava Meduza „Piece of Your Heart“, realizovan u saradnji s Goodboys, osim što je nominovan za Gremi nagradu i proglašen za muzičku himnu na BBC Radiju 1, dostigao je i platinaste tiraže u Velikoj Britaniji, Australiji i nizu drugih zemalja, koji su ovaj misteriozni trio odveli na sam vrh američkih i britanskih top lista.

Nakon što su zadobili svjetsku popularnost jednim od najvećih plesnih hitova 2019. godine, usledili su izuzetno uspješni singlovi „Lose Control“, „Born To Love“ i „Paradise“. Njihov nevjerovatan talenat potvrđuje i pobjeda na Music Moves Europe Talent Awards-u prošle godine, a specifičan zvuk među fanovima elektronske muzike širom svijeta već je prozvan kao „Meduza sound“.

Satori je nedavno posjetiocima EXIT festivala premijerno predstavio muziku sa novog albuma snimanog u Srbiji, gdje je pokazao svu raskoš svog talenta. Najupečatljiviji dijelovi fantastičnog koncerta na glavnoj festivalskoj bini bili su izvođenje pjesme „Đelem Đelem“ u kojem je semplovan vokal sa jednog od posljednjih snimaka velike Esme Redžepove, kao gostovanje jedne od najuspješnijih world music izvođačice sa ovih prostora – Amire Medunjanin.

Učestvovao je i u Exitovom InfinitX projektu, snimivši specijalni koncertni film „Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti“, koji je svjetsku premijeru imao na Dan Evrope, u okviru 49. izdanja FEST-a. Satori je jedan od umjetnika koji neizmerno cijeni balkansku etno muziku, te se inspiracija našim podnebljem osjeti u svakom njegovom live izvođenju.

Bajaga i Instruktori su regionalne rok legende sa preko 35 godina fantastične karijere i bogatom diskogafijom koja broji 11 studijskih albuma, kompilacije, koncertne albume, singlove i filmsku muziku, kao i veliki broj hitova koji ih smještaju u sam vrh jugoslovenske i srpske muzičke scene. Na nastupu sa glavne pozornice odzvanjaće neke od njihovih „himni“ poput „S druge strane jastuka“, „Berlin“, „Ti se ljubiš“, „Zažmuri“, „442 do Beograda“, „Ruski voz“, „Muzika na struju“, „Zmaj od noćaja“, „Tišina“, „Plavi safir“, „Godine prolaze“, „Kad hodaš“ i mnoge druge pesme, uz koje su stasale generacije i generacije fanova.

Jedan od ključnih uslova za održavanje festivala je pridržavanje bezbednosnih protokola za organizaciju masovnih događaja, koje je EXIT festival primenio u Novom Sadu, ali prilagođenih uslovima u Crnoj Gori. Na festival će moći da uđu svi koji su dobili makar jednu dozu vakcine, svi koji imaju dokumentaciju da su preležali koronu (dokument ne stariji od 180 dana) ili svi koji poseduju negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 72 sata. S obzirom na mere uvedene u Crnoj Gori moguće je da će se uslovi za ulazak dodatno proširiti od 2. avgusta.

Početak prodaje jednodnevih ulaznica u petak 30. jula tačno u podne!

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent festivalskih ulaznica za Sea Dance Festival 2021. po promo cijeni od 62 KM i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cijenu. Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica, po promo cijeni od 32 KM za četvrtak, petak i subotu, odnosno 38 KM za nedjelju, uz 40 odsto popusta, biće pušten u prodaju u petak 30. jula tačno u podne i to samo online na sajtu Gigstixa.

Sve ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigstix prodajne mreže. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala. Na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji, pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ovogodišnji festival.

Prethodnih šest godina jadranskom obalom odzvanjali su hitovi megastarova kao što su The Prodigy, David Guetta, Skrillex, Fatboy Slim, Sven Väth, Nina Kraviz, Alice Merton, Richie Hawtin, Jamiroquai, Underworld, Rudimental, Róisín Murphy, Hurts, Lost Frequencies, John Newman, Sean Paul, Robin Schulz, Nile Rodgers, ali i najvećih regionalnih muzičkih imena koji su u Budvu privukli blizu 300.000 ljubitelja dobrog zvuka sa svih meridijana. Brojni svjetski mediji, među kojima su i CNN, New York Times, Guardian, Conde Nast, Metro, Daily Mirror, Daily Express i drugi, preporučuju Sea Dance kao jedan od najboljih svjetskih festivala na morskoj obali, a svom višemilionskom auditorijumu savjetuju da ljetni festivalski odmor provedu upravo u Crnoj Gori, etablirajući Budvu i crnogorsku obalu kao eksluzivnu i modernu turističku destinaciju. Kroz dosadašnjih šest izdanja Sea Dance je donio više od 50 miliona Evra crnogorskom turizmu i ekonomiji.